lokasyona göre degil ip adresine göre cikartiyor! ve yurtdisinda türkiyedeki kadar cöp site yok! adsenseden kazanayim diye adam ne bosta domain birakmis nede acmadigi blog kalmis sirf adsenseden kazanayimda nerden gelir gelirse gelsin hesabi yapmis bazen google.com.tr adresinde birsey aramak istedigimde cok cok alakasiz iceriklerle karsilasiyorum!
Googlenin yapmis oldugu bu olay IP adresinizle ilgili olan birsey. Örnegin ben pizza aratirken google benim ayni zamanda ip adresimi okuyor ve karsima benim bulundugum sehir icerisinde bana kilometre olarak en yakin olandan sehir icerisine kadar giderek sorgulamalari karsima cikartiyor.
yani frankfurt´ta arama yapilmissa gidipte stuttgart´taki pizzaciyi sorgulamiyor ve hamburg´ta pizzaci diye sorgulama yapildiginda gidipte berlin´deki pizzaciyi karsima cikartmiyor. Bu olay tamamen sizin kullandiginiz IP adresi ile ilgili bir olay.
zaten sorgulama yaptiginizda eger amerikada bulunuyorsaniz gidipte google´nin türkiye uzantisinda veya italya uzantisinda arama yapmayacaksiniz
iyi forumlar kolay gelsin.