Merhaba,
Mesajınızdaki en son yorumda yapılan tespit doğrudur. WD Caviar Green serisi depolama ve pasif kullanım için uygundur. Aktif ve sürekli ufak tefek verilerin yazılıp okunduğu bir platform için sağlıklı bir seçim olmayacaktır. Nitekim bizim sağladığımzı storage sunucuların hepsi WD Caviar Green. Hatta bildiğim kadarıyla performans almak istiyorsanız ve diski aktif olarak kullanacaksanız WD Caviar Black mevcut.
Edit: Mesajınızın başlangıç bölümüne yazmayı unutmuşum; az önce bahsettiğim sebepler dolayısıyla muhtemelen WD Caviar Green'in I/O değerleri de düşüktür. Dolayısıyla sorun yaşamanız oldukça doğal.
Değerli görüşünüz için öncelikle teşekkür ederim. Sanırım harddisk yaşadığım performans sorununda önemli bir yer oluşturuyor. Tabi şuan için buna eminim diyemem. Şuan badblock testi yaptırıyorum harddisk üzerinde. Bozuk sektörler vs konusunda da sorun olabilir diye. Dün akşam başlattığım test hala devam etmekte ve % 50-55 civarlarında. Bu test de sanırım çok uzun sürdü normal de bitmesi gerekir diye düşünüyorum. Unutmadan bu harddisk konusunda veya donanım konusunda bilgisi ve tecrübesi olan diğer arkadaşlar da fikirlerini bizlerle paylaşabilirse çok sevinirim.