Merhaba arkadaşlar şuan ki bir sunucumda

WD 500 GB 7200 RPM 32MB SATA2 (Caviar green )

harddiski kullanmaktayım. Sunucuyu vps sunucusu yaptım ve farklı işletim sistemlerini birden fazla harddisk üzerine kurdum. Hem farklı işletim sistemlerini test edebiliyorum hemde linux , windows olarak web sitelerimi vs barındırabiliyorum böylelikle. Fakat son zamanlarda aşırı load sorunu yaşamaya başladım. Özellikle linux sunucuda. Optimizasyon bazlı olacağını düşünmüyorum standart ayarlamaların hepsini gerçekleştirdim çünkü. Hatta litespeed kurup test ettiğimde litespeed in de yetersiz olduğunu gördüm. Dün gece harddisk konusunda araştırmalar yaptım makaleler okudum ve bazı kişilerin deneyimleri , görüşleri aklımı karıştırdı. işte onlardan bazıları

Alıntı
Green serisi 7200 fakat kullanılmadığında 5400 e geçiyor. Bu yüzden de bu geçişler sırasında takılmalar donmalar dahi yaşanabiliyormuş.
ve buna benzer pek çok yorumla karşılaştım.

Alıntı
Ayrıca WD green'lerin Dönüş hızı olayı söyle; Green serisi harddisklerinin hızı 7200 ile 5400 arasında değişiyor. Yani kullanmadığınız zaman veya işlem yapmadığı zaman 5400rpm e düşüyor hızı. birşey okumaya veya yazdırmaya başladığınız zaman 7200 e çıkıyor. İşte püf nokta burda. Bu hızlanma evresinde uygulamalarda ve oyunlarda takılma yaşanabiliyor. Bende de aynen bu şekilde oluyordu
Alıntı
arkadaşlar bende 1 tb green power disk var malasef bunların yani bütün green power serileri 5400 rpm dir kenidnizi akndırmayın ve elinda olan arkadaşlar sisoft sandra programıyla test edip gerçek sonucu görebilir

Alıntı
Merhaba teknoloji dostları. Benzer hdd sorunlarım olduğundan üşenmedim, zaman aldıysa da tüm sayfayı okudum. Fakat gördüğüm kadarıyla yanlış tespitlerle yanlış varsayımlar üzerinden yorumlar yapılmış. Yanlış şu ki; WD Cravier Grean serisi hdd ler sistem kurma ve perfomans amaçlı değildir. Yedekleme amaçlıdır. İkinci bir disk olarak kullanabilirsiniz. Ya da media box unuz vardır ona takabilirsiniz. Hem sessiz hem tasarruflu.
şimdi sunucu bazlı bu harddisklerin kullanımı sizce sıkıntı olabilir mi.? veya sunucuda yaşadığım load yükselmesi verilerin geç okunması vs gibi nedenlerden dolayı olabilir mi.? Sizlerin değerli görüşlerini alabilirsem çok sevinirim. Ayrıca konuya mesaj yazacak arkadaşlardan bir rica olacak. Lütfen donanım hakkında bilgi sahibi olabilen arkadaşların yorumlarını gereksiz mesajlarla kirletip konuyumahvetmiyelim. Bu konuda bilgi almak isteyen arkadaşlar içinde bu konu bir örnek fikir edinme yeri olabilir. Şimdiden görüşlerini ve deneyimlerini paylaşan arkadaşlara sizlerin huzurunda teşekkür ederim.

Bu arada harddisk özellikleri aşağıdaki gibidir.

Genel Özellikler :

Az ısınır, sessiz ve çevre dostu.

WD Caviar Green sürücüler daha az güç kullanır ve daha sessiz, ısınmadan çalışan masaüstü PC’leri ve harici depolama cihazlarını destekler.

Teknik Özellikler :

Marka : Western Digital ( WD )
Model : Caviar Yeşil SATA Sabit Sürücü
Ürün Kodu : WD5000AADS
Disk Tipi : PC
Kapasite : 500 GB
Arabirim : PC SATA II
Dönüş Hızı (RPM) : 7200 RPM - 5400 RPM
Veri Transfer Hızı : 3 Gb/s (Max)
Disk Boyutu : 3.5" inch
Arabellek : 32 MB Önbellek
Erişim Hızı : -