BReeD adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle yazı için teşekkürler..

1. Evet o sözü ben söyledim. Ama ben "hadi oradan siz kimsiniz" anlamında söylemedim. R10'da toplasanız 10 tane web2.0 proje çıkmadığı için söyledim.
Her yıl e-tohum web2.0 projeleri desteklemek için seminerler vs düzenliyor, nedense ben daha R10'dan bir kişiyi bile orada göremedim.. Yani böyle bir ortamda açıkçası web3.0 üzerine konuşmak biraz garip geldi.
Aynı Türk takımlarının Şampiyonlar liginde başarı gösteremeyip, "oğlum orada bizim takım olacaktı var ya yerdik vs vs.." şeklinde konuşması gibi..
Yani orada ben kimseyi kötüleyici bir şey söylemedim.

2.Türkiye'de sosyal medyayı biz webmasterlar kullanmıyoruz.. Yani bizim kullandığımız sosyal medya en azından olması gereken değil..
Neden derseniz bizim tek olayımız facebook hayran sayfası aç, twitter eklentisi kur, twitterfeed'e ekle bu şekilde link al, sıralaman artsın bla bla.. (alayı hikaye)

3. Aslında şu saatten sonra da bu anlayışın pek değişeceğini sanmıyorum.. Çünkü o mantelite burada hakim değil.. Neden diyecek olursanız şu konuya bakabilirsiniz.

Ben orada sosyal medyanın ağalarını, paşalarını gösterip sosyal medyanın aslında nasıl kullanılması gerektiğini anlatmaya çalışırken 2 arkadaşımız gelip tıpkı tv'de her gördüğü espriyi ortamda yüzlerce kez tekrarlayan gereksiz tipler gibi sözlüklerde öğrendikleri terimleri "bakın ben ne kadar komiğim" şeklinde kullanarak olayı bambaşka yerlere çekebiliyorlar.

Orada sosyal medyanın nasıl kullanılması gerektiğini gösteren en iyi örneklerden biri sunipeyk vardır. Kendisi sosyal medyanın ağasıdır diyebilirim. Burada tanıtım yazıları 3-5 liraya gider iken o bloguna tanıtım yazısını 150 TL'ye alıyor..

Peki neden alıyor.. Çünkü adamın sosyal medya'da sözü geçiyor.. Abartmıyorum don, atlet üreten bir firmanız olsun.. Bu adama sosyal medyada, blogunda tanıtmasını söyleyin.. En az 100 tane don sattırır size.

Bugün sosyal medya diyince buradaki bir çok kişi facebook,twitter vs biliyor..
Ama nedense dünya üzerinde yüzbinlerce kullanıcısı olan tumblr, flickr, posterous'un adı bile geçmiyor..

Son olarak burada sosyal medyayı kullanan yüzlerce kişi var.. Ben de yüzlerce profil, blog vs takip ediyorum. Her sabah reader'dan onlarca blogu okuyorum.. Nedense içerisinde 1 tane bile webmaster profili, blogu yok?..

Tekrardan makale için teşekkürler..

Dipnot: Bence yazılan makalalere kuru teşekkür ederek makaleyi yazan arkadaşa saygısızlık ediliyor.. Bunun yerine yönetimin bir an önce Teşekkürler butonu koyması gerekiyor.. Tabiki bu benim görüşüm..
eksiğim ve destekleyici bilgileri aktardığın için teşekkürler. o konuya hiç girmek istemiyorum aslına bakarsan TR webmaster 'ları tarafından bilinmeyen sosyal mecraları paylaşma taraftarı değilim. Bi şekilde bizlerinde bazı konularda sakladığımız bazı şeyler olmalı. Verdiğin örnekler yanlızca bir kaçı. O örnekler çok daha fazlalaştırılabilir.

web 3.0 konusuna gelince biz aslında orada web3.0 yapalım diye tartışmıyorduk. hayatımıza girdi girmediyi paylaşıyorduk. Yani web 2.0 proje lerin üretilmediği konusunda sana katılmıyorum. Senin ve benim görmediğim bir çok web 2.0 projesi üretildi. Ha kimisi tuttu. kimisi çöpe atıldı. Facebook twitter gibi yerlere bakıp biz neden öyle üretmiyoruz peşine düşmek bence yersiz. Ama şahsen benim olayım, geleceğe yönelik iş yapmak. Bundan 2 yıl önce yaptığım gibi.