Öncelikle geçmiş olsun. Server satışı yapan bir firma yetkilisi olarak ben de görüşümü dile getirmek istiyorum izninizle.

Biz linux sunucularımızda cpanel kullanıyoruz. Yedekleme işlemlerinde kontrol panel günlük, haftalık, aylık olarak ayrı yerlere yapıyor. aysimada da öyledir. Bu sistem esasen normal sitelerde gayet iyi çalışıyor.

Ancak site boyutu 10 GB 'tı aşınca sorunlar başlıyor. Yedek almada sıkıştırılan dosyaları açmak mümkün olmuyor. internette araştırdım bu türde sorunla karşılaşan bir çok firma var.

İşin kötü yanı 20 gb siteyi kullanıcı da download edemez.

Bizler çözüm olarak dosyaları sıkıştırmadan ssh ile yedekleme sunucusuna alıyoruz. cpanel ile de hesaplar vs... yedek alınıyor. sistemde 2 disk raid konfigurasyonu yapılarak kullanılması da yararlı.

Sonuç olarak :

Aysima elinden geleni yaptığını söyleyebilirim. Hiç bir firma müşterisinin sitesinin down olmasını veri kaybı yaşamasını istemez. Aysima gördüğüm kadarı ile işini iyi yapan firmalar arasında.

Kullanıcı da kendine göre haklı. Verilerin hatalı alınması onun suçu da değil. Ama aysima 'ya da suçlu denemez. Çünkü bu boyutta sitelerde yedekleme sorunu herkeste çıkıyor.

Yazılımsal bir durum.

Benim önerim sitenin geliri iyi ise kullanıcı doğrudan sunucu kiralasın. çok uygun fiyatlar var piyasada.

Geliri sunucu kiralamaya yeterli değilse. kullanıcı normal bir hosting paketi alsın. Ancak yedeklemeyi de özellikle belirtsin. Yedekleme sadece kontrol panelinden alınmasın. dosyalar sıkıştırılmadan da yedeklensin.

Tabi biraz maliyetli olur.

Tekrar geçmiş olsun iki tarafa da.