Aysima ile daha öncede ben böyle bir sorun yaşadım Blog dağıtımı yaptığım bir siteyi suspend ettiler sonrasında tekrar ektif etmelerini istedim ettiler.. 1 - 2 hafta sonra yine siteyi suspendlediler bende siteyi yanlışlıkla sildim günlük ve haftalık yedek aldıklarını bildiğim için yedeği geri yüklemelerini rica ettim.. Bana
----------------------------------------------
Yüksel bey sisteminiz haddinden fazla tablo ve girdi barındırdığı için sunucu full backup alırken sizin hesabınızın mysql yedeğini alamamış. Zaten suspend olma sebebiniz sunucuyu yavaşlaştırması ve yedek alımında problem çıkmasıydı. Sizde direk olarak sildiğiniz için herhangi bir yedek maalesef bulunmamakta.
Saygılarımla
Ayberk Yançatoral
Aysima Bilgisayar ve İnternet Hizmetleri Teknik Destek
Böyle bir sorun olduğunu söyleseydiniz önceden tedbirimizi alırdık vs. dedim
Böyle olmasını biz de istemezdik ama ne yazıkki aceleci davrandınız.
Saygılarımla
~ Aysima Bilgisayar ve Internet Hizmeti ~
Yedeği bile alınamayan bir hesaptı Yüksel bey. Sunucuda load 20 lere çıkmış ve siteler açılmıyordu hesabınızdan dolayı.
Yoksa biz de suspend edip siteleri kapatmaktan hoşlanmıyoruz.
Saygılarımla
~ Aysima Bilgisayar ve Internet Hizmeti ~
Gibi Tatsız konuşmalar geçti.. Sonuç olarak benim sitemden yararlanıp blog açan onlarca kişi madur oldu inanın gelan maillere MSN e giremedim bikaç zaman çünkü karşımda emek harcamış zamanını harcamış birisi gelip ne oldu bizim blog dediğinde site çöktü blog ların silinde hadi sana Saygılarımla.. Deme cesaretini bulamadım
Niyetim konuyu dramatize etmek değil İnsan emeğinin o kadar cabuk kaybolmasına haklı olarak kızıyor öyle veya böyle bir emek sözkonusu
Sizin hakkınızda tekrar üzüldüğümüzü ifade etmek isterim. Ama bildiğiniz gibi bu sunucular insan yapımı ve bu sistemlerde insan yapımı. Arıza çıkabiliyor. Sizin durumunuzda zaten sunucu sizin sisteminiz yüzünden yedek alamıyor ve yedek tıkanıyordu. Bunu size zaten belirtmiştik. Tekrar o site hakkında ne kadar üzüldüğümüzü belirtmek isterim.
Küfür etmedik bişey yapmadık, tepkimizi dile getirdik arkadasım kimseyi mağdur etmeye hakkınız yok mesajımı editliyorum sinirle olacağı bu o sitede en çok benim emeğim var siz 27,000 mesajın ne olduğunu biliyormusunuz? yarısı konu bunların emeğe saygı duyun biraz
Saygılar
Hakkınızda gerekli işlemi moderatörlerin yapacağına inancımız tam. Kimse hakkımızda bilip bilmeden ileri geri konuşamaz.
Yedek alma sözleşmeye göre müşteri sorumluluğunda iyi güzel ama şu 2.yazan arkadaştan sonra insan aysimayla çalışırken 1 kez daha düşünmeli.
Aysima şayet böyle bir yedek alıyor ve sorunu olan müşteri yedek kurulmasını istediğinde sizin yedekde sorun olmuş diyorsa mantık şu şekilde işliyor olabilir.
Yedek istediğinzden 2 gün önce yedek alınmış ve dün yedek silinmiştir. Veyahut yedek aldığımızda sizin yedek arızalı çıktı deyip aysima gibi bir firmaya yakışmayanı yaparak yedek almadığı takdirde kendisini yedek alan bir firmaymış gibi göstermiş olabilir.
Aysima belirttiği şekilde yedek aldığını ayrıntılı bir şekilde kanıtlamalı diye düşünüyorum.
Directadminden alınan fullbackup dosyaları yedeklenmiş şekilde bekletilmektedir. Müşterimiz sunucusunun
/home/admin/admin_backups klasöründen bütün yedeklerine ulaşabilir.
Ayriyetten silinen bir yedek yok. Cpanel, directadmin bu paneller günlük yedek alırken önceki günün yedeğinin üzerine yeni yedeği kopyalarlar. Doğal olarak 2 gün öncesinin yedeği diye bir mantık yoktur. Bunu zaten izah etmiştim.