delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar burada bir adaletsizlik mi var. Şehitlerimiz olduğunda kıyamet koparıyoruz ama profesyonel askerlik dönemine giriyoruz yine kıyamet koparıyoruz. Artık karadan savaş bitti, artık kalemle oluyor bu işler.
profesyonle orduya geçtiğimizde ne olacak sanıyorsunuz, tüm askerler rambo olup bir okla helikopter mi düşürecek sanıyorsunuz. gelen şehit haberlerine baktığınızda uzman çavuşlar çoğunlukta, uzman çavuşlar profesyonel asker değil mi? meslek olarak askerliği seçmiş, bunun için mecburi asker hizmetinden sonra ayrıca eğitim verilmiş kişiler değil mi? profesyonel askerlik evet olması gereken birşey ama gözünüzde bu kadar büyütmeyin. karadan savaş bitmiş kalemle oluyormuş, iyi birisi sana mermi sıktığında sende kalem atarsın karşılığında. hem şehitlerden bahsediyorsun hemde, bu işler kalemle oluyor diyorsun. kalemle mi şehit ettiler o kadar vatan evladını. bu dünyada savaşı senin tabirin ile kalem ile çözebilecek en büyük ülke amerika neden 10binlerce askerini afganistanda, ırakta senelerce bulundurdu?

askerliğin kısalması yada uzamasını savunarak yazmadım tamamen, karadan savaş, kalem olayıyla ilgili yazdım.