Arkadaşlar bu konuyu önceden farkedip adamlara haksız kazanç sağladıklarını facebook grubunda yazmıştım. Maalesef cevap alamadım. Bu yöntemin yaygınlaşması adsense gelirlerinizi kesinlikle engelleyecektir. Bunun reklam ve tanıtımının yapılmaması gerekiyor. Şifreleriniz, hiçbir şeyiniz güvende değil. Hem biz hemde kullanıcılar bundan zarar görebilir. Ancak şu konuyu okuyanların dışında herkes bunu kullanmaya, hatta youtubeye giriş aracı olarak kullanmaya ve yaymaya devam ediyorlar. Ben konu açacaktım bu konuyla ilgili olarak ancak yoğunluktan zaman ayıramadım.

Site yönetiminin tüm webmaster arkadaşlara ortak bir mesaj atması ve navige.com un zararlarından bahsetmesi iyi olabilir. Yoksa önüne geçilemiyor bu şeyin ve hızla üye sayısını arttırmaya devam ediyorlar. Sizin reklamlarınızın üzerinde adamların reklamı çıkıyor. Adamlar text reklam pek kullanmıyor. Sadece görsel reklam kullanıyorlar. Böylece reklam kaynağını farkedip buna önlem almanızı da engellemiş oluyorlar. Text reklam kullansalar hemen renk ayarlarından bu benim reklam değil diyebilirsiniz. Görselreklamlarda böyle bir şansınız yok. dilerim bu konuya çözüm bulunabilir.

Ben adsense forum'da da konuyu dile getirip önlem almalarını rica edeceğim.