MertWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Okuyanda okumayanı birmi tutuyorsun? O zaman kimse okul okumasın? Bu ülkenin okuyana, üniversiteliye ihtiyacı yok zaten...

Ne kadar dar düşünüyorsun arkadaşım ya.

Bu ülkenin çöpçüye ihtiyacı var, ama mühendisede ihtiyacı var. Yanlış anlaşılmasın kimseyi hor gördüğüm yok.
Bu ülkenin çöpçüye ihtiyacı yok, bu ülkedeki insanlar yere çöp atmazsa, kapısının önünü süperse çöpçüye ihtiyaç yoktur. İsrail tartışmalarında hanı herkes gidiyordu savaşa. Ülke konularına gelince herkes bilmiş kesiliyor ama 3 ay daha fazla askerlik yapacaklar hemen olmaz diyor. Okuma kardeşim bana mı okuyorsun. Kendi hayatını garanti altına almaya çalışıyorsun.

Birde şu yönüyle bakın artık ünv okumayan kaldı mı ki. Herkes üniversite okuyor hemen hemen. Ben 18 ay başladım 15 ay bitirdim, o zaman senin benden ne üstünlüğün mü var diyorum. 9 ay iyi olur askeriyeye akıtılan meblağlar çok yüksek, artık savaşlar askerle olmuyor kalemle oluyor bunu öğrenelim artık. Profesyonel asker sistemi getirilmeli bu ülkeye. 15 ay sonra umrunda değil orası düşüncesindeki bir askeri dağa göndermek akıllıca değil zaten.

Umarım 9 ay olur ama bazılarını adam etmek için yetmez 9 ay.