LoRD_YenGeC adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kısa dönem yapanların arasında açıköğretim okuyanlar da var ayrıca askerlik söz konusu oldugunda ayrım olmaması gerekiyor bence gecikmiş bir karar

ben liseyi 4 yıl teknik lise okudum arkasından meslek yüksek okulu bilgisayar programcılığı okudum 2 yıl ve gittim paşalar gibi ilkokul mezunları gibi 15 ay yaptım

askerlik farklı bir olgu o yüzden ayrım söz konusu olmamalı herkes birlikte girecek birlikte çıkacak bence gayet yerinde bir karar TSK dan
bide şöyle düşünün , üniversite okuyan adam o yaşlarını dersti okuldu yerken okumayan hayata atılıyor, yuva kuruyor. sen okulu oku 4 5 sene müh ol sonra 12 ay askerlik yap sonra dön iş bul ? türkiyede zaten iş bulmak zor bide bir yıl piyasadan uzak kal öbür adam dönsün işe girsin ama işçi ama zanaatı varsa zanaatına gör bi işe bide sana o 4 5 yıl ot gibi universite bitirecegim die ugrastıgın didindigin 4 yıl hediye kalsın.
Görüyorum bazen ya onun ne farkı var 6 ay yapıyor diyenler var e be kardeşim o adam senin yapamadıgını yapmıs okuyor bi yigidin hakkını yigide ver . - ama benim imaknım yoktu ailem okutmadı- . Yok kardeşim nice okuyanlar var sıfırdan geceleri pilav satıp sabah derse geldiginde gururndan gece eğlendik diyen insan var
kim ne derse desin okuyamayan adam öyle ya da böyle gayet güzel hayatını kuruyor, uniye giden ise hala ögrenci hayatında kalıyor. ve şöyle düşünün birde bu adam oyle yada boyle ulkenin kalifiye elemanlarından biri , benim sözüm tabi universiteyi eglence yuvası algılayanlar için degil gercekten okuyanlar için. insanlar günümüzde bu ogrencilik olayı yüüznden yuva kuramıyor okul bitecekde iş bulacaksnda , araya bide askerlik girecek , vatan borcu anayasal bi gereklilik tamam buna kimse bişey demiyor, ama bi yük ekstra bi yük , tamam 20 yaşında direk gitmiyor ama giden bitiryor geliyor 22 de max 1 senede yuvaydı işti hallediveriyor, 23 yaş ında aynı kişi hala okuyo ve gelecegi belirsiz, askere gitmezse zaten işe de giremiyor, şimdi okuyanla okumayan arasında boyle farklar varken niye bi fark olmasın, kısa dönemin amacıda bu degilmi zaten kalifiye eleman yapsn işine dönsün oyle milletine hizmet etsin.
Ek olarak askere gitmemek için okuldan okula atlayanlara sözüm yok, ben gayet temiz amacı okumak olan ve gelecegi her ne okursa okusun karanlık bi tünel olanlar için diyorum. 9 ay çıkarsa ne olcak, emin olun bedelli de cıkacaktır. ne olacak yine parayı veremeyen muhendisim işletmecim bankacım paşalar gibi 9 ay okumayanla bir yapacak , parası olan ayrı.
bu yönden bakarsanız nerde adalet ? Benim çok arkadaşım var evlenmek istiyor yuva kurmak istiyor ne yapayım diyor işçi olarak mı girsem diyenler var yoksa bu okul bitecek de askerlik bitecek de iş bulacagımda uzak kaldıgım o piyasada, sonra para birikecek de evlenecegim diyor. Bunları da düşünelim bence