Öncelikle cidden beslenmeye çok dikkat etmek gerekiyor. Çok yemekten ziyade besin değeri yüksek gıdalara yönelmelisin. Haşlanmış yumurtadan günde 4-5 tane yemelisin. Özellikle beyaz kısmını. Yine bal, makarna, pilav, baklava gibi gıdalar iyidir.
Bu arada önerim herkese geçerlidir spor salonuna gidemiyorsak bile dumbell ile evde arka kol, göğüs, omuz çalışalım fit bir bedene sahip olalım.
Bana bu konuda mail gelmişti senin için tekrar buldum okumanı tavsiye ederim.
Alıntıdır:
178 boyunda yakışıklı, genç ve üniversitede okuyan bir gencim. Yıllarca kilo problemi çektim. Aslında hiç kafama takmamıştım. Çünkü çok hareketliydim ve gece gündüz demeden abur cubur yiyor kilo almıyordum. Ta ki 178 kiloyla 60 kilo kalıncaya kadar. Bodrumda tatil yaptığım süre zarfında yaklaşık 5-6 kilo verdim. Gerçekten sıskaydım artık. Beni yakışıklı bulan kızlar artık kilo almalısın vs diyorlardı. Bende bu noktada araştırdım, düşündüm ve problemi çözdüm. Öncelikle iştahınızın açık olması gerekiyor. Yemeden kilo alamazsınız. Daha sonra ise biraz daha tembel olmalı, terlememeli ve sağlam kalorili besinler tüketmelisiniz. Ben su içmeyi çok seven uyanır uyanmaz su içen ve yemekle beraberde su tüketen biriydim. Farkettim ki su içtiğim zaman sindirim kolaylaşıyor ve kilo kaybına neden oluyor. Su içmeyi kestiğimde artık daha fazla yemek yiyebiliyordum. Ek olarak sigara kilo almanın en büyük düşmanın. Sigara içiyorsanız sigaranın yaprağı gibi eriyip gidiyorsunuz. Bu yüzden sigara kullanımınızı yeniden gözden geçirmeniz gerekmekte. Sigarayı bıraktığınızda susama isteğinizde son bulmuş oluyor.
Artık sigara kullanmıyor, su içmiyor ve aşırı hareketlilikten uzak bir yaşam sürmekteyiz. Şimdi sıra geldi bedenimizi büyütüp geliştirmeye. Öncelikle sıvı tüketimini azaltıyoruz, besinlere öncelik veriyoruz. Sabah kahvaltısında sınırsız reçel, bal, yumurta yiyoruz. Sıvı alacaksak muz, bal vs karıştırıp süte katıyoruz. Öğlenleri de yine ara öğün olarak meyva yedikten sonra makarna pilav vs tarzı besleniyoruz. En önemli husus akşam yemekleri ve uyku öncesi beslenme. Akşamları muhakkak tavuk, makarna, pilav ve balık yiyin. Ara öğünlerde fındık yiyin bol bol. Gece yatmadan önce yine ballı süt için. Yiyebildiğiniz kadar yiyin, içeceklerden özellikle gazlı içeceklerden uzak durun, sigara kullanmayın ve metabolizmanızı yavaşlatın. Bu arada dumbell kaldırır ve şınav-mekik çalışmaları da yaparsanız dengeli bir şekilde kilo alırsınız. Fakat bunu da abartmayın yoksa yine kilo verir veya sabit kalırsınız. Ben bu sayede 10 kilo aldım 2 ayda ve harika bir vücuda sahip oldum. Hepinize yediğiniz yemekler yarasın ve öküz gibi olun inş.

Herkese bol kilolar top top et olsun. Başarılar