İnancı olandan sizene ne o zaman ? Burada inançsız olanlara bir şey demiyoruz ki biz. Amam inançlı olanlara Atatürk'ün ismini kullanıp saldıranlara ses çıkarıyoruz biz. Emin ol inançlı olanlar Atatürk'ü daha çok seviyor bu ülkede.
Ben bunları videoya hitafen yazdım. Videoyu anlayarak bile izlemedim, çünkü anlaşılır laflar bile etmiyorlar. Gerizekalı bir anne almış ufacık daha konuşmayı yeni öğenmiş bir bebeyi başını kapatmış türbandan, baş örtüsünden bahsediyor. Burdaki suçlu kim? Tabiki anne-baba. Yoksa o çocuğun gözünde ha Atatürk ha şeytan aynı şey. Atatürk boşuna mı laiklik kavramını bu ülkeye soktu, siz türbanlarla üniversitelere, liselere giresiziniz diye mi? Bu son zamanlarda hep moda oldu böyle şeyler, kendi kendilerine devlet yaratıyor bizim insanımız. Kendi çıkarları için devletin yapısını bozmaya çalışıyor.
Ha ayrıca inançlı olmak ve dinci olmak çok çok farklı şeyler. İnançlı olursun, namazını kılarsın, orucunu tutarsın, Allah'ı benimsersin olur biter. Ya da hiç bir ibadetin olmaz, yine Allah'ı benimsersin. Bu inançtır. Fakat benim sözüm dincilere. Allah'a tapmayı bir iş gibi görürler, devletin yapı taşını bozmaya çalışırlar. Kurucusunu beğenmezler bu ülkenin. Nefret ederler, sorarsın neden diye bi maazeret bile bulamazlar. En basitinden Arapca'yı kaldırıp Türkçe'ye geçirmiş derler. Senin kendine özgü bi dilin olmasından utanacak kadar utanmasızdırlar.
Ben ne dinciler biliyorum, çoğu o kadar boş insanlar ki. En basit örnek Çanakkale savaşı. Ben cumhuriyetciden de okudum o kitabı, dinciden de. Çanakkale savaşında dinciler bir kez bile Atatürk'ten bahsetmez, sürekli dini güçlerin ortada olduğunu söyler. Allah'ın Müslümanlar'a ikramı olduğunu söyler.Sözüm yanlış anlaşılmasın ama aynı Allah neden şimdi bir Irak'a, bir Filistin'e yardımcı olmuyor şu an. Çünkü Çanakkale savaşı askeri taktikler sonucunda kazanılan bir savaştı. Bu en basit örnektir.