Bir kişi internet üzerinden bir şekilde dolandırıcılık yapıyor ve haksız kazanç elde ediyor.
Durum veya iddia bu ise eğer bunun ilgili kurumun vergi ödemesi ile hiç bir ilişkisi bulunmuyor. Uluslararası bir alacaklının bir ülkedeki kişiden hakkını araması için o ülkede vergi veriyor olması gerekseydi o zaman başka bir ülkedeki bankayı veya bir kişiyi dolandırmanın hiç bir cezası olmaması gerekirdi. Arkadaşlar lütfen olay ve konular arasında doğru bağlantılar kurmaya çalışın. yorum yazan insanların yarısından çoğu "google vergi vermiyor burada hiç bir şey iddia edemez demiş" bir kişinin başka bir kişideki hakkını araması için vergi veriyor olması gerekmez; hatta vergi kaçakcısı, hırsız, katil olması ile de hak aramasının ilişkisi yoktur...
Ama benim kişisel fikrim ve geçmiş deneyimlerim de google'un kolay kolay Türk Yargı Sistemi içinde hak arama ile uğraşmayacağı şeklinde...
Çok mantıklı bi yaklaşım.
Benzer bir sorunla karşılaşan başka kimse varmı peki, yabancı forumlarda araştırmak lazım aslında.
Edit;
Şu mesajı gorunce cok şaşırdım, geri ödemesi istenmiş çok garip bi durum gercekten. İlk defa duyorum boyle bir şeyi. Legal olmayan yollardan kazanan cok kişi var, yüz yüze konuştuğum insanlarda var ama hiç boyle bir sorun yaşamadılar.
Sanırım cok buyuk meblalarda problem çıkartıyor.