Arkadaşlar teşekkür ederim ilginiz ve göstermiş olduğunuz alakadan dolayı. Faydalı bir şeyler yapmaya çalıştığımı ve insanların bu çabamı gördüğünü bilmek bile yetiyor makale yazmama.
Hack olayına gelince malesef hackten bir şey anlamam. Ama sitenin dosyalarına ulaşamazken, veritabanına dokunamazken, tek yapabildikleri index.php dosyasını içini değiştirebilmek ise hack denilen şey gerçekten ele ayağa düşmüş demektir. En azından benim Hack anlayışım bu kadar basit değil, bunlar sadece komik şeyler.
Yukarıda yazdıklarımı gören Hacker arkadaşların da hırs yapmasına gerek yok, kimseye laf atmıyorum. Sadece hedef seçerken başardığınızda saygı görebileceğiniz hedefler seçmenizin daha doğru olacağını düşünüyorum. Örneğin PKK siteleri ve Türkiye karşıtları.
Son olarak sunucuda bir açık olduğunu sanmıyorum. php.ini dosyamda safe mode'u On yapacakken dalgınlıkla Off olarak bıraktığım için index atabilmişler. Ama kim bilir belki de sunucudadır açık, zamanla göreceğiz.
Böyle şeyler herkesin başına gelebilir, kendi siteleriniz için endişelenmenize gerek yok. Şahsen büyütmediğim, gülüp geçtiğim bir olay. Biz işimize bakalım, gerisi önemli değil.
Saygılar, sevgiler...