60 anayasası özgür falan değil aslında. Ülke NATO ve batıdan kopmamak, diğer yandan da 1930lardaki katı antidemokratik sisteme devam etmek istiyordu. Ama ikisi bir arada yürümeyeceğinden en azından görüntüde demokratik bir ülke yansıtmaya çalıştılar ve temel haklarla ilgili 63 madde girdi anayasaya. Bu aslında "makyaj"dan ibaret.
Referandum konusundaysa, haftalardır tartışılıyor bu forumda. Hala soru işareti varsa kimsenin anlatabileceğini sanmıyorum. Yine de benim
şu yazımı ve "gelecek nesillere ne deriz?" sorunuz için Balçiçek Pamir'in son yazısını öneririm.
"ŞUAN Kİ REFERANDUMLA OZAMAN Kİ REFERANDUM ARASINDA NE FARK VAR ŞİMDİDE CUMHURBAŞKANI SEÇİYOR OZAMANDA CUMHURBAŞKANI SEÇİYORDU ASLINDA GİNE AYNI ŞEYİMİ OYLUYOLAR YOKSA ?"
O zamanki dayatıldı, şimdi halk seçiyor. Ülke bir kaos halinden çıktıktan sonra o kaosun bitiricisi olarak görünen insanlar -o dönem-, size birşeyler sunuyor, buna hayır deme şansınız çok düşük. Daha birçok yönden bu cümle çok ama çok mantıksız.
Kim ne derse desin, o zaman dayatılan şey bugün de dayatılıyor, hiç bir farkı yok.
Burada insanların %53 ü evet %47 si hayır diyorsa veya tam tersi de olabilir, orada oturup bi düşünmek lazım.Böyle bir referandumda madem halk için yapılacak, %98 ya evet ya da hayır çıkması lazım.Yerim ben böyle anayasa değişikliğini.