sanal makinanın fark ettireceğini sanmıyordum çünkü internete yine gerçek makina üzerinden bağlanılıyor. isterseniz bi deneme yapın çerezler falan olmuyor ama özellikler ev sahibi makina olarak yollanıyor diye biliyorum.
Sanal makina ile baglandığınızda yeni bir bilgisayardan baglanmış oluyorsunuz, yeni farklı donanımlı bir bilgisayar oluyor, butun ozeliklerini siz ayarlıyorsunuz. Her hesap giriş çıkışında ip adresinizi yenilemeniz yeterli yani.
Mac Adresi denen bişey var. Sen makinanı kaldırıp camdan aşağı atmadığın sürece MAC adresin değişmez. Google hesabına login olduğunda mac adresini Google alır. Yani sen istediğin kadar sanal sunucu oluştur Google yine anlar aynı bilgisayar olduğunu.
Daha once VMware ile sanal pc oluşturup işlem yaptınızmı bilmiyorum ama yazdıklarınıza bakılırsa yapmamışsınız.
Bilgisayarı camdan aşağı atmanıza gerek yok, sanal pc oluşturduğunuzda bilgisayar içindeki butun pc ler birleri arasında baglantılı oluyor, sanal bi ağ oluşturuyorsunuz aynı zamanda. Bunu sorunuz yapabilmesi içinde her makinanın farklı mac adresi olması gerekiyor, aksi halde ağda sorunlar oluşur.
Yani her yeni bilgisayar için farklı bi mac adresi tanıyor.

Fiziksel adres olarak gecen kısım mac adresi oluyor.