Eline sağlık Oğuz güzel bir makale olmuş. Ayrıca eğitim setiyle ilgili link paylaştığın için de teşekkür ediyorum.
Makalede paylaşılan framework'ler dışında birde Symfony var. Türkiye'de symfony ile proje geliştiren 1,2 ajans biliyorum.
CodeIgniter'in en büyük avantajı öğrenmesi kolay, oldukça fazla türkçe kaynağı bulunan ve performans olarak iyi olan bir framework olması. O yüzden Türkiye'de kullanım sayısı da her geçen gün artıyor.
Zend Framework ise Oğuz'un da dediği gibi bir hayli hantal. Ancak sunduğu geniş bir kütüphanenin olması, arkasında Zend'in olması ile özellikle Türkiye'de büyük çaplı projeler (Portal vb.) geliştiren bir çok firma tarafından tercih ediliyor.
Çoğu "Php Developer" ilanında "Framework tecrübesi olan" veya "... framework'üne hakim" gibi maddeleri görmeye başladık. O yüzden bu alanda kariyer planlaması yapan arkadaşların mutlaka framework tecrübesi olması gerekiyor.
Sonuç olarak sadece formdan kayıt alan bir sistem için framework kullanmak pek mantıklı olmayacaktır. Framework'ü projenin büyüklüğüne ve ihtiyaca göre belirlemek gerekiyor.