Zevk konusunda pek birşey anlaymadım. Doğrusu şuana kadar programlamayı hep hobi olarak gördüm, zevk aldığım bir hobi olarak. Bir pasta yaparken severek yaparsanız güzel olur isteksiz yaparsanız birşeye benzemez. Programlamada aynı şekilde gerek web uygulaması gerek masaüstü uygulaması programlarken hep içimden geldiği için bazı projeler yazırladım. Maddi amaçı en sona bıraktım. He benim ne kadar iyi bir programcı olup olmadığımı tanıdıklarım bilir, hizmet verdiğim kişiler bilir. Birtek php üzerine değil assembler dan delphi ye kadar birçok yazılım ile içli dışlı olmam gerekti. Herneyse, hocam bir insan zevk içinde programlama ile uğraşabilir ki bir çok büyük proje merak+zevk ikilisinin ürünüdür. Ünlü projelerin geçmişlerine bakıldığında bunları gayet rahat görebilirsiniz. Umarım bu polemik daha fazla uzamaz.

Bu arada bu tarz bir konu açmak istemiştim bende, çünkü 2 tane projem var elimde birisi etc-vid (film arama motoru sistemi) ve tatilya.org tatil portalı projesi, farklılık arıyorum Etc-vid tasarımını sadeleştirip, tatilya.org'un tasarım hazırlayacağım. Sanırım arkadaşlık scriptleri bu aralar moda

Tekrarlamakta fayda duyuyorum, umarım tatsızlık çıkmaz ve polemik uzamaz bayramda. Hayırlı bayramlar.