Öncelikler herkesin ramazan bayramı kutlu olsun arkadaşlar.
Hostgatorda sefa beyin yeniden türkçe destek vermesi verilen tepkileri bir nebzede olsa azaltacak, hostgator özellikle teknik destek konusunda kullandığım diğer yabancı hosting şirketleri arasında en iyisi olma özelliğini taşıyor, bluehost kullandım o dönemde site 5k tekil kaldıramadı birkaç gün sonra uzaklaştırdı paramıda geri iade etti ama amerika lokasyon olduğu için çok yavaştı, sonrasında awardspace.com a geçtim orası almanya lokasyonlu sunuculara erişim trden çok iyi ama ayrı kullanılan sql sunucusu sürekli hata veriyor bağlantı kesintisi sıkça yaşanıyordu buna rağmen 6 ay idare ettim 1 yıllık almıştım 6 aylık para yandı. Sonrasında hostgator ile tanıştım ve kaliteyi farkettim herşekilde sorunsuz ve kalitelidir hostgator taki son günlerdeki sunucularındaki yoğunluk sebebi ile şutladığı site sahiplerini kızdırana dek öyleydi ancak hiti düşük 3 - 5k hitli siteler için bence halen daha favori. Son olarak godaddy sunucularını kullanayım dedim birde sunucuları hem amerika hem hollanda merkezli datacenterlerde barınıyor dedimki en azından avrupadaki yeni datacenteri bir test edeyim, hostgatorun sunucumuzu zorluyorsun dediği sitemi godaddy de yaklaşık 15 gündür barındırıyorum ne olur bilinmesede sunucular mükemmel hızlı ftp de bile tepkime farkını hissediyorsunuz ping olarak çok iyi ama panel berbat ötesi o kadar saçma salakki bu godaddyi kullanmamanız için bile bir sebep oluşturabiliyor.