Reklamlarda hepiniz izlemişsinizdir 3g İnternet konusunda Turkcell en iyi benim Vodafone yok benim diyor. Bizim gibi gariban kullanıcılar ise ya sundadır ya bunda diyip birini tercih ediyoruz

. Gece gece aklıma esti Turkcell Müşteri hizmetlerine bi durumu sorayım dedim ve mail attım.
Mailin içeriği Şöyle:
bakalım ne cevap gönderecekler

çok merak ediyorum.
Not: herkes gibi bende vodafone nin aylık 8 tl lik netini kullanıyorum ama hız çok düşük
Hız olarak testleri farklı dönemlerde yaptıkları için dedikleri anlık olarak doğrudur.Genel olarak turkcell belli bölgelerde daha hızlı internet verdiği doğrudur ama 3g de kotalı internet olduğu için hız pek birşey farketmiyor.
Vodafone 3gde ençok tercih edilen biziz derken kendi abone sayısına oranla bunu iddaa ediyor sanırım reklamlarda altta not düşmüş.Genel abone sayısı turkcellden az olduğu halde 3g abone sayısı turkcelle kafa kafaya o açıdan 1. yiz diyor.Örnek: Turkcellin toplam abone sayısının % 20 si 3g si aktifse vodafone toplam abonesinin % 30 unun 3g si aktif.
Bu sayısal değerler falan genel kullanıcıyı asla ilgilendirmez aslında reklamlara kanmayın bulunduğunuz bölgede test edin ona göre 3g kullanın.
cepnet paketi ceptelefonu için uygun paket bu yüzden 100 mb a kadar 3g hızında 100 mb ı aşarsan hız düşüyor ama kota aşım ücreti yok.Bunu genel 3g paketiyle karıştırmamak gerekir.1 ve 5 gb lık paketleri kullanmanız gerekir kıyas açısından.cepnet paketinin hitap ettiği kesim farklı yani bazıları pcde kullanıyor ama o düşük hız idare ettiği yüzden kullanıyor sonuçta turkcell 100 mb paketi 12 liraya verirken cep telefonu için vodafone 8 tl ye veriyor + 100mbı aştıktan sonrada kota aşım ücreti yok böyle kıyaslamak gerek tam anlamı olması için.