iyi günler arkadaşlar bilgisayarımda win xp sp2 kullanıyordum bir süredir makine kullanım dışı idi şuan tekrar çalıştırmak istedim ve bios ekranı geçtikden sonra bir ekran geliyor sayfanın sol üstünde sadece press a key to reboot yazısı çıkıyor ne denediysem bir türlü çözemedim problemi asus p4s800-mx anakart var makinemde bios pilinden tutun ide kablosuna kadar her şeyi değiştirdim hdd yi felan bütün herşeyi bilgisayar görüyor ve hdd sorunsuz bir şekilde çalıştığı halde bu ekrandan ileriye bir türlü geçemedim xp 98 vs türünde hiç bir cd yi başlatamıyorum kafayı yiyeceğim şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim
Valla hocam bu tür sorunlarda genelde kablolara ve bios piline bakıyorduk madem öyle dedin şu adımları uygulayalım;
bios pilini çıkar powerden elektriğide çıkar ve açma düğmesine 3-5 kez bas sonra takıp açmayı dene. Eğer hdd görmüyorsa ve ya görüpte yine aynı hatayı veriyorsa hdd'ye yüklü başka chipset vardır; senin chipsetle uyuşmuyordur hddyi başka pcde formatlamayı dene. oda olmadı anakart'ının scartlarında vardır aksanlık.