Şahsi fikrimi söyleyeyim, Bu Mehmet Şamlı ve kodlab tam bir saçmalık. Bu tarz yayınları takip ediyorum. Öncelikle kodlab ın php(php6 değil önceki ileri düzey) flash ve javascript kitaplarını aldım. Hepsinde sonuç tam bir hayal kırıklığı. Konular bölük pörçük. Derli toplu anlatılamamış. Eğitimcilik bambaşka bir şey. Hele hele eğitim kitabı yazmak ayrı bir mevzu. Bu işi çok bilen değil eğitim kitabı yazabilen yapmalı. Javascript kitabı evlere şenlik. Sanki insanları ürkütmek için yapılmış. Çok kolay şeyleri bile ben bu işi beceremem der bırakırsın. PHP kitabı herşeyi biraz anlatıyor hiç bir şeye tam değinmiyor.
PHP için kodlab kitaplarından uzak durmanı öneririm. Kodlab'ın herkesin çok methettiği bir vcd eğitim seti vardı. Ama kitaplarını önerenleri ilk kez bu konuda görüyorum.
Bir de Türkçe'ye çevrilmiş kitaplardan uzak dur. Özellikle Alfa yayınlarını falan al ecnebinin kitabını çevir yayınla yapıyorlar. Bizim alıştığımız eğitim mantığına uymuyor. Konular bir birini tamamlayarak gitmiyor. Eğer eğitim için yazılmış bir kitapta BU KONUYA İLERİKİ BÖLÜMLERDE DEĞİNİLECEKTİR yazıyorsa o kitaptan uzak dur. Oraya gelmeden hevesin kırılır bıkarsın. Konular birbirini tamamlamalı.
Benim önerim inanılmaz memnun kaldığım Rıza Çelik kitaplarıdır. A'dan Z'ye PHP adında bir kitabı var elemanın, Çok sade, açıklamalar kolay. İndexi süper. Ayrıca yine Rıza Çelik'in A'dan Z'ye Ajax, A'dan Z'ye CSS ve A'dan Z'ye Perl CGI kitapları var. PHP kitabından öyle memnun kaldım ki tüm kitaplarını aldım. Diğer kitapları da php kitabı gibi konuyu öğretip pratiğe döktürebilen tarzda.
saygılar