rhomantic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar Selçuk üni. edebiyat bölümünü kazandım daha öncede başlık açmıştım konya hakkında bilgi almak için. Konyaya cuma günü kayıt için gittim ve üniversite kaydını yaptım. Yurtlara falan baktık. Yurt işi bayağı uğraştırdı ama en sonunda üniversiteye yakın olan Bosna'da bir özel yurda kaydolduk arkadaşımla. Diğer yurtlar hep merkezde ve üni. merkez arası 30km olduğundan tramvayla 45 dakika kadar sürüyor servisle ise 20-25 dakika civarı. Benim kaydolduğum yurttan yürüyerek bile gidilebiliyor ve servisleri de var. Bakalım artık hayırlısı.

Konya'ya gelince Konya'ya ön yargılı bakmıştım ve söylenenler doğrultusunda daha da ön yargılıydım. Herkes tutucu dedi. Gittim çarşısını hemen hemen her tarafını gezdim ancak herhangi bir tutuculuğunu görmedim dayanmam imkansız olduğu için 2 gün oruç tutmadım ancak bu yüzden hiç yabancılık çekmedim çünkü lokantaların çoğu açık ve halkından da tutmayan bayağı insan gördüm. Mini etekle gezen kızlar,askılı giyineni,şort giyineni ve sevgilisiyle rahat rahat el ele dolaşanı da gördüm de biraz içim rahatladı. Sonuçta herkesin inancı kendisine kimse kimseyi niye böylesin diye yadırgamamalı Osmanlı zamanında da bu hoşgörü vardı çünki. Konya ' da gezilecek çok güzel yerler olduğunu gördüm ve bu da beni rahatlattı. Bir de gittiğimizin 2. günü tek başıma kampüsten tramvaya binip son durak olan Alaeddine kadar gittim ve oradan başlayarak bayağı bir gezdim çarşılarını ara sokaklara girdim ve kaybolmanın olmadığı bi şehir olduğunu gördüm ki çünkü tramvay var.

Üniversiteye gelince çok övdüler. Gidip gördük ve içinden tramvay geçiyor Gökkuşağı denilen bir alışveriş merkezi var her ihtiyacın karşılanabileceği. Bunun dışında pek bir farklılık göremedim şimdilik belki de kayıt zamanı olupta henüz öğrencilerin orada bulunmamasından olabilir. Konyalılar, varsa orayı kazananlar yorum yazarsa sevinirim.

Öncelikle hayırlı olsun Bölümün zor gerek hocalar gerek içerik bakımından.Başta biraz istekli olabilirsin daha sonra zamanla ise zor gelebilir.Çalışırsan uzatmadan rahat rahat bitirebilirsin Konya hakkında galiba duydukların (artık ne duyduysan bilmiyorum) sana önyargılı yaklaşmana neden olmuş.Eskiden hoş olmayan şeyler olabilir gelişmemişliğinden vs olmuştur.Dini istismar etmiş olabilirler halkın azı kesimleri.Kampüse gelince Türkiye'de sayılı kampüslerinden büyüklük olarak geniş bir alana yayılmış durumda ve öğrenci potansiyeli de yüksek.Bosna da hangi yurda yerleştin bilmiyorum ama bosna öğrenci semtidir.Akşamları bosnada beyaz çarşının orada öğrenci hareketliliği vardır.Çarşıya gelince dediğin gibi kaybolucak derecede değil.Tramway hattı yol göstertici.O senin yürüdüğün cadde işte zafer diye biliniyor.Orada hertürden insan yürür işine gider gezer hava alır.Medeniyetler şehirlerinin arasındadır konya o dediğin şekilde alışagelmiş bir durumdur.Sevgilisiyle gezenler felan yadırganmaz. Normal rutin şeyler. Tramway gerçekten çekilmez bir durum ilk başta zevkli gelebilir alışık olmadıgından fakat duraklar arası mesafelerin kısa olmasından ve tramwaylardan ötürü yavas ilerliyor işte.