Herşeyden önce ben olsam pazara bakarım. Türkiye pazarı çok dar bir pazar. Zaten yetiyor şuanki Datacenterlar. Türkiyede Datacenter açılır ama müşteri kitlen sadece Türkiye olursa batarsın. Bu saatten sonra Datacenter açılacaksa kesinlikle Türkiye pazarı hedefi olmamalı. Bizden geri ülkeler (biliyorum çok azlar yanlış anlamayın sadece internet hızı ve kapasitesi bakımından) Pazar buralar olmalı. O ülkenin dilini bilen insanı işe alacaksın. Öyle ülkede paramı olur demeyin yanılırsınız. Her ülkenin zenginleri vardır. afrikaya herkez acır ama en iyi kömürler oradan çıkar maden zenginleriyle doludur orası.
Bu yüzden Bence şuanki datacenterlarda artık Türkiye pazarında kaliteli müşterileri elinde tutup yönünü gelişmemiş ülkelere çevirmeliler. Yoksa Türkiyenin pazarı belli. 1 ay server alıp diğer ay ödeyemeyen kimselerle dolu. Yani geçici. ha varsa büyük şirketler var onları elinde tutup direk yönünü gelişmemiş ülkelere çevirmeli. Her malın bir alıcısı vardır mutlaka. Gerekirse Biz Almanyayada sunucu satarız. Yeterki doğru pazarlamayı bulalım. Biraz uzattım kusura bakmayın.