tasarımcılara apple ürünleri öneriyorlar şart mı gerçekten..
performansı daha iyi. windows daki gibi takılma,kitlenme zor olur. Büyük ebatlı çalışmalarda performans kaybı oluyor. Şart değil tabi ki...

-tasarımcının iyi bir mouse olması lazım mı? bu sorunun cevabı evet ise konu altında mouse önerisi yaparsanız sevinirim.

Tabi ki cevabı evet. Özellikle hassaslık ve yakalama hızı önemli. Logitech in ürünlerini tavsiye ederim.

-ps nin hangi sürümünü kullanmalıyım.

Aslında eski sürümlerle yeni sürümlerdeki birçok şeyi yaparsın ama zaman kaybı. bu nedenle Cs3 ile başlayıp Cs5 e direk geçmeyi de tercih edebilirsin.

-çok merakım var yolun basındayım kendimi geliştirmek istiyorum hangi siteleri yayınları takip etmeliyim.
vidobu.com a üye olmanı tavsiye ederim. Ücretli olsa da değecektir.

-piyasada iyi bir ps eğitim seti var mı?
ceyhun akgün nün setlerini incele.

-bilge adam netron vs gibi kursları öneriyor musunuz? veya başkaları?
bilge adamı önermem. ama netron tam marka olmadığı için şu an iyi eğitim alınabilir bir durumda.

-fw bilgim var webtasarım için fw mi ps mi ne diyorsunuz?
Her ikisi de kullanılabilir. Ama Fw ile başlaman daha iyi.

-kafamda çok güzel düşünceler oluşuyor fakat bunlar çıkmayınca ortaya sinir oluyorum.. bu ugurda harcayacak vakit,para emek herşeyim var tek istediğim yol göstermeniz..
kafandakileri kağıda mutlaka dök.
photoshopmagazin dergisinin eski sayılarını al. Genel kültürün de oluşsun. Deviantart da tasarımları incele. Aynılarını yapmaya çalış. Tekniğin gelişir.

Başarılar.