Toklambis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizin gücünüz ancak 20 yılda bir iteklemeyle merdiven altından başınızı çıkartıp rejimi tehdit etmek, inen demoklasin kılıcıyla tekrar merdiven altınıza geri dönmek.

Ağzınızdan düşürmüyorsunuz, darbeler vs vs. Son darbeyi yapan zihniyet sizin zihniyetinizdir. O darbeyi yapan kişinin yalnızca 3 faaliyetini söyleyeceğim,

Sol ve sağ taban sindirilmişken muhafazakar taban ivmelendi
Zorunlu din dersi bu darbeci hükümet tarafından getirildi
Türban denilen olay, bu darbeci kişinin bu türbanı çok modern(!) bulması sebebiyle, başörtü yerine kullanılması zorunlu hale getirildi -daha sonra kaldırıldı- Bugün türban sorununu çıkaran bu darbeci zihniyettir.

Madem öyle, son darbeyi kaldıracağım unutturacağım diyorsun o darbecinin getirdiği zorunlu din dersini kaldır, arkasından zorunlu tuttuğu bir siyasi simge olan türbanı da yasakla ki bu bir ütopya tabi.

Bu kadar demokrasi sevdalısıysan madde madde neden oylatmıyorsun anayasayı ? Bir toplu sözleşme hakkı verip, yanına sendika kanunu ekleyince şirinmi gözükeceğinizi zannediyorsunuz ? Adam işçi, bu iki madde işine geliyor fakat sizin laik Cumhuriyet'e zarar vermenizi istemiyor, neden bu adamı HAYIR ya da evet konusunda ikilem yaratmak zorunda bırakıyorsunuz ?

Bu ülke ne zaman görmüş bu kadar faşist bir rejim, bu kadar zorlama, bu kadar baskı ? Ülkenin gittiği yol bellidir, bu ülkede 2 gün önce bir savcı hastanelik edildi sigara içtiği için. son 15 günde tam 30 adet olay yaşanmış bunla alakalı. Ama diyorum ya 20 senede bir çıkar, ardından geldiğiniz yere gidersiniz.
Merdiven altı mı. Merdivenin üstünde İsmet İnönü ve ahtapot tayfa, altında halk varsa evet merdivenin altından çıkıp çıkıp duruyoruz. Sizi rahatsız etmeye de devam edeceğiz üzgünüm.

Sol ve sağ taban birbirini kıracağına Tayyip Erdoğan gibi sağ duyulu il başkanları çıkıp karar yetkisini sessizlikten yana kullansaydı. İslam'da anarşi yasaktır. Darbenin sonuçları konusunda söylediklerin garip ve eğlenceli. Kanaat önderiniz bugün Evren yasasını övdü, sen gelmiş burda onun sonuçlarını yeriyorsun. Birbirinizle çelişmeyin. Ayrıca ben darbe demedim, statüko dedim. Desteklediğim insanlar referandum konusunda darbe olayını ön plana çıkarıyor olabilir, ben halka yukardan bakan, seçtiklerini hazmedemeyen ya da devletin gerçek sahipleri edasıyla aniden ortaya çıkan, "yanlış bir durum var düzeltmeye geldik" olan 1800lerden beri gelen o zihniyetten sıkıldım.

Bu ülke Takrir-i Sükunları gördü. Ne baskısından bahsediyorsun sen.

Seninle uğraştığımı da sanma. Saçma sapan her konuyu referanduma bağladığın için dayanamadım yazdım. Sizin gibi ahtapotlarla Mustafa Kemal baş edememiş ben mi baş edeceğim.