Google son zamanlarda doğal backlinke verdiği önemi gerçekten artırdı.Bunun ister kabul edin , ister inkâr edin size kalmış ama benim kendi sitelerimden edindiğim izlenimlerim bu şekilde.Caffein geldi backlinkin önemi azaldı vs. deniliyor her yerde , yalan ! Backlinkin önemi azalır mı hiç =) Backlink önemini hala koruyor ve bence gitgide backlinkin önemi daha da artacak.Google , bu yeni sistemle evet backlinke bakış açısını değiştirdi.Ama bu yeni bakış açışıyla backlinkin önemi azalmadı , backlinki nereden edindiğiniz önem kazandı.Her yerde bahsedilen şeylerden bahsetmeme gerek yok sanıyorum.Hızlı index için sosyal medya siteleri kullanımının , aramalarda yükselme için sosyal ağların öneminin ve faydasının arttığını zaten biliyorsunuzdur.

Yazının başında doğal backlink dedin de ne etcez nasıl yapcaz diyenler için ayırayım bu paragrafı.Belki bu anlatacaklarım size klasik gelebilir ama sonunda söyleyeceğim şeyin hafif işe yarayacağını düşünüyorum ki ben de bazı sitelerim için kullandığım ve fayda sağladığım için belirtme gereği duydum.Tanıtım yazıları alın , nereden aldığınız da önemli tabi ki ama mümkün olduğunca çok yerden tanıtım yazısı alın. Biraz trustrankı olan bulabildiğiniz kadar blogtan tanıtım yazısı edinin.Her tanıtım yazısı mutlaka güzel hazırlanmış ve birbirinden farklı olsun , zaten bu noktaya değinmeye gerek bile yok sanırım.Diyelimki elimizde 20 adet tanıtım yazısı var.Bu tanıtım yazıları bize şuan 20 adet backlink sağlıyor.Birçoğu da muhtemelen güçsüz sayfalar (seo adına). Şimdi asıl yapılması gereken şey : tanıtım yazılarının backlink değerini artırmak.Düzenli ve kontrollü olarak tanıtım yazılarını imleme sitelerine , blog sayfalarına ekleyin.Mümkün olduğunca bu tanıtım yazılarının linklerinin backlink sayısını artırmaya çalışın.Ardından 1 ay sonra bakalım elimizde ne var 20 adet backlink.Bu 20 adet backlinkin neyi var 100 er adet backlinki.Bu şekilde link ağınızı oluşturun , gerçekten çok iyi dönüşüm sağlıyor ciddi bir şekilde ilgilenirseniz.

Bunun dışında bu konuya 1-2 şey daha ekleyeyim.Yabancılarda bu iş çok deli bir şekilde oturmuş durumda.Adamlar güzel bir blog sayfasına tanıtım yazılarının ve linkwheel sayfalarının linklerini eklemişler.Daha sonra o blog sayfasını başka birsürü blog sayfasından linklemişler Zaten düşündükçe insanın aklına çeşit çeşit şeyler geliyor.Onun dışında güçlü bir siteden tanıtım yazısı almışsanız yeni alacağınız tanıtım yazılarında o güçlü tanıtım yazısını da linkletebilirsiniz.

Aslında aklımda çok şey vardı fakat sabahın 5′inde bu kadarını yazıya dökebildim , kusuruma bakmayın.

Backlinkleriniz Güçlendirin