Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim.Bu simgeleri koymak için html kullanmak sorun çünkü wordpress üzerine çalışıyorum ve kategorileri php çekip direk yazdırıyor.Tabi bu döngünün içine foreach aç yap diyebilirsiniz. Onuda yapmam için baya uğraşmam gerekiyor kullandığım tema kategorileri anasayfanın tam ortasında gösteriyor.Kategori sayım çok fazla eğer foreach kullanarak html ile simge eklersem alt kategorilerede eklenmiş olucak buda görüntü kirliliği olucak css de sayfanın istediğim yerine bir resmi yerleştirebilir diye düşündüm ve bu yüzden css yapmak istiyorum.
Kafamdaki css kodlama modelini anlatayım ona göre olurmu olmazmı tartışalım.Diyelim <div id="simge"> şeklinde simgeleri tanımladım.
<div id="simge"> <Kategori kod alanı> </div>
Şimdi dediğiniz şey şöyle olur
<ul>
<li><a href="#">Kategori 1</a></li>
<li><a href="#">Kategori 2</a></li>
<li><a href="#">Kategori 3</a></li>
<li><a href="#">Kategori 4</a></li>
<li><a href="#">Kategori 5</a></li>
<li><a href="#">Kategori 6</a></li>
<li class="simge2"><a href="#">Kategori 7</a></li>
</ul>
Şeklinde yazdığımda <div id="simge"> içindeki alana 2. satıra simge1.png resmini yerleştir.7. satıra simge2.png yerleştir.Şeklinde tanımlayamazmıyım?
Bu şekilde istedigin değişikliği yapabilirsin ama wordpress de olurmu bilmem.
Şöyle bir yol var jquery yazarsın dersinki #solmenu icindeki ul taginin içindeki li taginin sonuncusunu bul background-image'ini simge2.png yap.
sonuncu demem örnekti jquery selectors hakkında pek bir bilgim yok.