Yabancı dizileri özellikle geçen sene çok takip eden biriydim bu sene azalttım baya ama 7-8 dizi var yinede. Amerika dizi piyasası da artık türkiye gibi bozulmaya başladı bana göre.

Şu gerçek varki adamlar sağlam diziler yapıyorlar. Ben türk dizilerini izlemez oldum artık.

Fringe yayından kaldırılmadı ama 4 sezonu zor görür. Bu sene flash forward ve heroes i kaldırdılar. Tamam bu diziler son sezonlarında istediklerini veremediler ama harika dizilerdi. Nasıl türkiyede bir roman bir kitaptan dizi yapılıyor 1-2 ihanet v.s ekleniyor o dizi tutuyor. Amerika'da ise son zamanlarda polisiye, dedektif v.s dizileri tutuyor. Onlarda bu dizilerle kafayı bozmuşlar. Maliyetleri de daha düşük olduğundan daha sağlam ilerliyor. Tabiki yeni çıkan iş yapanlar var ama sitcom komedi ve polisiye tarzı olanlar çok fazla böylece bizim diğer yüksek maliyetli diziler arada kaynıyor.

Fringe olayında bishop hakkında bende artık sıkılmaya başlamıştım. Bir yerde yeni sezon tanıtımını okumuştum bu sezonda tamamıyla paralel evrendeki kişileri izleyeceğiz. Bizdeki evreni pek işlemiyeceklermiş. Belki bu biraz heyecan katabilir.