Portekiz basınından Quaresma yorumları:
Mais Futebol Gazetesi
Rakibimiz karşısında her şeyi kötü yaptık. Ancak gecenin en iyi haberi Quaresmadan geldi. Quaresma ne olursa olsun bu maçı kazanmak için her şeyi yaptı. Asla pes etmedi ve sürekli rakip kaleyi düşündü. Asist yaptı ama performansıyla golü de hak etti. Portekiz açısından en güzel haber, Quaresmanın müthiş resitaliydi.
Abola Gazetesi
Euro 2012 elemelerinde Kıbrıs Rum Kesimi karşısındaki sürpriz sonuç, herkesi hayal kırıklığına uğrattı. Gol konusunda sıkıntı yoktu, ancak savunmada felakettik. Rakibi en çok zorlayan isim ise uzun bir aradan sonra takıma dönen Quaresmaydı. Sürekli golü düşündü ve futboluyla büyük beğeni kazandı. Türkiye ona çok yaramış.
DN Desporto Gazetesi
2010 Dünya Kupasında hayal kırıklığı yaratan Portekiz, elemelere sancılı başladı. Kaleci Eduardo ve savunmanın hataları, geceye damgasını vurdu. 4 gol atmamıza ve Quaresmanın nefis futbol şovuna rağmen kalemizde de 4 gol gördük. Maçın Portekiz açısından tek olumlu yani, Beşiktaşta yeniden doğan Quaresmanın performansıydı.
O Jogo Gazetesi
Portekiz, Kıbrıs Rum Kesimine karşı özellikle savunmada büyük hatalar yaptı. Hücumda ise Cristiano Ronaldonun 7 numaralı formasını giyen Ricardo Quaresma, etkili performansıyla gözdoldurdu. Çok şık çalımlar attı, bir de asist yaptı. Ancak tek başına galibiyeti geteremedi. Quaresmaya yaklaşan en etkili isim ise Naniydi.