Merhaba arkadaşlar,
Daha önce off topice açtım ama bakan olmadı sanırım orası aktif değil.
Ben 90/3 askerim ve sivasa düştüm 5. piyade eğitim tugayı.
Kısaca sorunum şu ; askere giderken yanımızda ne götürmeliyiz bilgilendirirseniz sevinirim.
Not: Arkadaşına fln sorsaydın diye söylemeyin yeni taşındığım için burada soracak ne arkadaşım var ne de akrabam var. Yardımcı olursanız sevinirim.
Acemi birliğim benim de orasıydı. Giderken hiç birşey götürmene gerek yok. Ben elime bonservislerimi ve referanslarımı alıp gittim. Onları 28 gün boyunca dolabımdan çıkarmadım bile.
Neden hiçbirşey götürmemelisin:
1. 28 gün değil 90 gün de olsa acemiliğin sivil kıyafete gerek yok.
2. Traş takımı felan götürme dolabından hacılarlar. İlk akşam zaten topluca kantine gidersiniz. Her halukarda şampuan, traş takımı, not defteri, askerin el kitabı, bot boyası, elbise askısı ve elbise kılıfını alırsın.
3. Sivil eşyalarını istiflemek o kalabalık içinde işkence olur. Kaybolma yada eksik olma ihtimali çok yüksek.
4. Tüm para götürme ( 200,100 hatta 50 lira). Mümkünse yanından hiç ayorma paranı. Çünkü hiç ihtiyacın olmaz. Kantine zaten emirle gider emirle gelirsin. Bozuk para çok götür. Kahve çay makinasında kullanmak için 1 lira 20 liradan değerlidir.
5. Kimseyle samimi olma. Sigara içiyorsan paket sakın çıkarma. Yoksa o paketi senden başka herkes içer.
Şimdiden hayırlı teskereler.