SayfaNet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
supermicronun yeni modellerinden kullandığım esxi kurulu sunucular var. supermicro, dell ve hp den daha inovatiftir, yaratıcıdır, gelişimcidir. tyan kadar uçuk ürünleri olmasa da, iyi ve desteklenmesi gereken bir markadır.

dell bu zamana kadar şirket satın alma yoluyla ürünlerindeki teknolojilerini daha da güçlendirdi. dün ibm iyi idi, bugün hp, yarın dell, sonraki tyan. bunlar basit polemikler.

bugün türkiyede insanlar atx yerine kendi yönetebileceği bir sunucu türünü kiralama imkanına sahip olacaklar. asıl alkışlanması gereken budur. bir ürünü överken marka bazlı değil de yetenek bazlı görüş bildirmenin faydasına inanıyorum.

sırf rakibinizden farklı ürün kullanma stratejisi, gururunuzun ezilmesini önlemiş gibi görünürken sizi zora sokabilir.

bu iş nasıl da hp sata, dell satadan kötüdür tartışmasıyla başlayıp bu noktaya geldi, onu da anlamadım.
Bundan 1 sene öncesinde SuperMicro konusunda seninle de görüşüyorduk sende biliyorsun.. Benzer rakiplerin DELL’e yönelmesi ile rakipten farklı ürün kullanma stratejisi değil uzun zaman önce planlanmış bir şeydi.. Konu ile ilgili çalışmalarımızı hızlandırıp anlaşma sağlayarak yeni bir şeyler başlatmış olduk..

Rakiplerden farklı ürün kullansak, amacımız bu olsa daha ucuz bir ürün, marka seçerdik

Açılan konunun amacı dışında bir tartışma zaten 3-4 kere yazdım konu dağılmasın diye cevap, cevabı doğurdu sadece..