Bu konuyu açıyorum, keza r10.Net ( Türkiye'nin en gelişmiş ve en yoğun anlık iletişim trafiğine sahip webmaster forumunda çokça rastladım ) içerisinde konulara istinaden.
Arkadaşlar, 5 - 10 $ verip sitelerinizin anahtar kelime yahut kelime gruplarında yükseleceğini zannediyorsanız yanılıyorsunuz !
Peki neden ?
Google, her aranan kelime veya kelime grubunun aylık arama hacmini %10 sapma ile olsa dahi bilmektedir. Yani bu demek olmaktadır ki; siz sitenize AAAA kelimesinden 10k hit gönderirseniz ve Google ilgili kelimenin aylık arama hacmini AAAAB olarak analiz etmiş ise AAAAB / 30 = AAAA olmayacaktır.
Suni geri dönüşümler sitenize zarar vermekten başka hiçbir işe yaramaz. Anlık popülasyon sağlayabilir, Alexa Rank ile ilintili değişiklik sağlayabilir lakin kalıcı ve uzun vadeli fayda sağlayamayacağı için bu yöntem kesinlikle ve kesinlikle zararlıdır.
Her gece makale yazmam.. (:
Aklınızın bi' köşesinde bulunsun.
Buğrahan GÜNGÖR.
http://www.seonline.net
Bununla alakalı bir konu açmıştım geçenlerde, anahtar kelime ile gelen ziyaretci suni hit değil organik hittir önce bu konuda mütabakata varalım
Gelelim asıl konuya, bulduğum yöntem ile siteme anahtar kelimemle alakalı hit göndermeye başladım, bu olayıda google dizininde olmayan bir siteye iframe vererek yaptım, o site günlük olarak ortalama 800-1000 civarı ziyaretci alıyor ve o ziyaretciler aynı zamandada bana anahtar kelimemle google üzerinden gelmiş gibi gözüküyor, hatta gelmiş gibi gözükmüyor, o şekilde geliyor ve bunu ben söylemiyorum analytics söylüyor.
Bu işleme başlayıp backlink ve tanıtım yazısı kasmayı bırakmıştım, site ile alakalı hiç bir şey yapmadan tamamen deneme maksatlı sadece bu şekilde hit alarak beklemeye geçtim, ilk 3 gün boyunca site hali ile 4 sayfa birden geriledi, daha sonrasında site yöneticisi araçlarındada gördüğüm kadarı ile anahtar kelimemle tıklanma oranım arttı, sonraki süreçte ise sitem eski konumuna geldi, şu anda anahtar kelimemle çok büyük bir rekabetin olduğu sektörde 17. sıradayım, backlink eklemeden, sadece bu hit ile denemeye devam edeceğim, olumlu olduğu taktirde de burda tekrar belirtirim.
İframe olayını tamamen googleın cryptlenmiş get verilerini, aynı şekilde cryptlenmiş get verileri şeklinde göndererek yapıyorum