roots adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Supermicro'nun otomasyonlarda kullanılmasının sebebi kendi becerileri değil. Softlayer'in yazılım becerisi ile ilgili. Ek olarak softlayer supermicro yu tercih ettiğinde dell ve hp nin datacenter için ürünleri bulunmuyordu.

Softlayer üzerinde otomatik install dışında bir özellik hatırlamıyorum. Bu özellikler hem hp de hem de dell üzerinde bulunuyor.

Supermicro kullanman kendi tercihin ama dell den daha iyi bir sistem diye iddia edersen bu tartışma konusu olur, tam olarak araştırmadan yorum yapmaman daha güzel olur. Senin şuan yaptığın bu araştırmayı biz 3-4 ay önce bitirdik...

Ek olarak supermicro hem dell hem hp çözümünden çok daha pahalıya gelecek. Fiyat olarak cebinden ödemediğin sürece rekabet etmek zor olacak.... hayırlısı.
Softlayer’in panelini görme kullanma şansım olmadı.. Ama memnun olmasa DELL yada HP kullanırdı diye düşünüyorum.. Yıllardır aynı ürünü kullanıyorlar.. Kaldı ki Softlayer kullanan bir çok insan sunucularla alakalı problem nadir yaşamış, sunucularla alakalı sıkıntı da çekmemiştir.

Neden SuperMicro’yu tercih ettiğimizi şimdi söylemek ticari bir ahmaklık olacağı gibi, bunun yeri bu konuda değil ayrıca.. Karşılaştırmayı ve tartışmayı biz bu işe başladığımızda yaparız.. SuperMicro konusunda müşterilerimiz bilir çok uzun bir süredir iletişim içersindeydik zaten kendileriyle.. Şuan ezbere tüm ürünlerini, tüm teknik detaylarıyla biliyorum artık bu konuyla 1 yıldır uğraşa, uğraşa..

Fiyat konusunda haklısın abi DELL ile rekabet etmek zor olacak ama hayırlı olacak diye düşünmekteyim..

İyi Geceler.