HoXLeY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bence de değildir.Sonuçta birebir ilgilendiğin zaman aldığın ekstra para.

Karşıdaki sana zorla vermiyor ki o parayı.Gönlünden koptuğu için veriyor
Birebir ilgilenirken ana maaşının gereğini yerine getiremediğin için amirinin işi aksar, bu da amirine itaatsizlik olur yani haram demiyorum fakat dolaylı ve ince düşünülürse karar verilebilir.

emrefba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ama mesela milli piyango sana devlet zorla vermiyor ki ya da zorla almıyorsun ki kazanırsan istersen veriyor bilmiyorum çok karısık umarım haram degıldır bız bahşişleri bölusuyoruz o konuda skıntı yok ama haramsa allah affetsin.
Şimdi günah işlemede özgür insanlar, haram yemekte de özgür. Allah insana irade vermiş değil mi. Devlet milli piyango veriyor da haram değil mi haram tabi Vallahi Billahi piyango ve alın teri olmayan bu tür şans oyunları haramdır.

Yaptığınız işi bilmiyorum bu yüzden yorum yapmaya da çekiniyorum yaptığınız işi pm atarmısınız.

webzegs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bahşişi isteyerek kendi rızanla verdiğin için haram olmaz. Ama gidipte adamın yüzüne "hani nerde benim bahşişim" manasında bakarsan o zaman işin içine zorlama girer ve belki haram değildir ama işin içine zorlama girdiği için doğru olmaz
bu yorum yanlış olur çünkü (konuyu açan arkadaşım yanlış anlama lütfen) rüşveti de karşı taraf kendi rızasıyla veriyor çünkü işim olsun diye. ince bir çizgi iyi ayırt etmek gerek.