Bir cok websitesinde Pagerank'in kaldirildigi yada kaldirilacagi hakkinda gercegi yansitmayan bir cok haberler bulunmakta.Google pagerank kalkmadi ve kalkmayacak Google bir websitesinin degerini pagerank a gore degil 200 u askin kriterlere bagli olarak gormektedir Pagerank bu 200 kusur kriterlerden yalnizca bir tanesidir.Algoritmasinda yapmis oldugu son degisiklikler sonucu genelde her 3 ayda bir olan Pagerank guncellemeleri senede bir kac kez olmak uzere yapilacaktir.Websitelerinin Pagerank degerini gosteren pagerank tools da gorulen deger aylar oncesine ait olup gercek guncel degeri gostermemektedir .Bir websitesinin basta pagerank olmak uzere diger degerleri kimi zaman gunluk olarak degismekte olup Pagerank tool a yansimamaktadir.Eger Pagerank o kadar onemli olsaydi arama sonuclarinda ilk siralarda bulunan butun sitelerin PageRank'larinin yuksek olmasi gerekirdi.
Iceriginin %75 > i copy paste olan pr 5-6-7-8 sitelerden hacklink alarak kendi sitesinin PR degerini pr 4-5-6 yaparak backlink satisi yapanlara onlem olmak icin yapilan son algoritmik degisiklikler zaman icinde yerine oturdukca guncel ozgun konulara sahip kendi icerigi ile alakali sitelerden dogal yollar ile alinan linklere sahip siteler siralamada hak ettikleri yerlere gelecektir.
Kiymetli taslarin degerini en iyi sarraf anlar biz istedigimiz kadar elimizdeki tasi allayip pullayalim parlatmaya calisalim gercek degeri ne ise fiyatida etiketinde gorunecektir ayni karat'a sahip her elmasin degeri nasil ayni olmazsa websitelerininde degerinin ayni olmasi imkansizdir.iste burada butun websitelerinin sarrafi Google'dir.Nasil bir sarraf elindeki elmasin sentetik mi yoksa dogalmi oldugunu degisik testler sonucu gorebiliyorsa ve degerini etkileyen renk,berraklik,icinde boron ve nitrojen olup olmamasi,yogunlugu vb. kriterlere gore deger biciyorsa Google de yaptigi ve yapacagi algoritmik degisiklikler ile benzeri yontemleri hayata gecirmeye calisiyor.
Hack linkler ile kendi websitesinin PR degerini suni yoldan arttirmaya calisan website sahipleri yada webmasterler ? Guncelemeler sirasinda benim sitem pr 5 oldu 6 oldu diyenler 5-10 gun sonra sitemin PR degeri neden sifirlandi diye konu acarken sebeplerini iyice dusunmeleri gerekir.
PageRank degerini arttirmak icin yapilan suni calismalar yerine sitenizi guncel ve ozgun tutun,sitenin icerigi yada konusu ile ilgili diger otorite sahibi sitelerden dogal yollardan sayi olarak degil kalite olarak backlinkler alin,iceriginde, title taglarinda spam yada benzeri konulari bulundurmayin,arama motor orumceklerinden cok kullanicilarin sitenizi okumasi incelemesi ve kullanmasi icin kolay bir duruma getirin,subdomainler yada ayni ip uzerinde bulunan diger siteler ile link alisverisi yapmayin sitenizin degeri iste o zaman kalici olarak arama sonuclarinda yukselecektir.Uzun lafin kisasi PageRank bir amac degil yalnizca sembolik bir aractir.
-SGB-