Haber sitelerine girip haberi değiştiremiyeceğim için burdan yazmak zorundayım en azından bulunduğum forumda düzelteyim.
Bizim cahil medyamızı yıllardır takip ediyorum ve uyarıyorum ama hala aynı yanlış yapılıyor. Misimovic bugünki Bosna Hersek ülkesinin sırp bölgesinden göç etmiş bir ailenin çocuğu. Kendisi sırptır ve hristiyandır. Bütün haberlerde adamı boşnak yapmışlar. Adam boşnak değil bosnalı yazsalar yine olurdu ama boşnak= müslüman demek biz gidip hristiyan adamı müslüman yapıyoruz.
Bu bir türk oyuncunun avrupaya gittiğinde ona ermeni ahmet intere transfer oldu demek gibi birşey. Ahmet'in geçmişine bakmaz adına da bakmaz diye ermeni yaparsın. Avrupada bu yapılmıyor ama türkiyede çok yapılıyor. Süleyman adında birine bile sırp bakan diye haber yapan medya belki doğruyu bulmuştur dedim ama bu haberleri görünce yine herşey aynı.
Habertürk'ü takip ettiğim için telefon açtığımızda da daha büyük sorun çıkıyor. Karşı taraf balkanları bilmiyor bile haritada filan. Diyeceksiniz çok kafaya takıyorsunuz diye ama siz almanyaya gitseniz veya ingiltereye orda da arda turan için ermeni oyuncumuz hayırlı olsun deseler hoşunuza gidermiydi bilmiyorum? Hemde söylemenize rağmen düzeltmezlerse?
Umarım galatasaray için iyi bir transfer olur sırp oyuncu misimovic.