Yaşım henüz ufak ( 25 ) 1985 Doğumluyum forumda sık sık bunun tartışmalarını gördüm
çocuk 20 yaşında 7 yıldır programcıymış gibi bir çok tartışmaya "göz" misafiri oldum.
Yanılmıyorsam 1996 (tölerans +-2 yıl )yılıydı, Amcam kalıp atöylesini kapatıp İzmir Buca da İzmir'in ilk internet kafelerinden birini (ecex) internet kafeyi açmıştı. Tanıyanlar bilir deli tarık (forumda adı ve soy adı ile kayıtlı tam nick vermek istemiyorum ) o dönemde 18 - 19 lu yaşlardaydı sanırım ve amcamın ne zaman bilgisayarlarına otursa bilgisayarlarda bir sorun, arıza bulup amcama bol bol masraf çıkartırdı.
o dönemlerde bir kaç yazılım cd si ile gelip oturur insanlara web sitesi yapar para alır siteleri kapatır sorun çıktı der ve tekrar para alırdı.
yıllar sonra 2008 - 2009 Deli tarık ile aynı işletmede tesadüfen denk geldik ve yaptığı espri " Mustafanın amcasına tavşanın ( bilgisayarın ) suyunun suyunu satmıştım ha ha ha ..."
hala bu piyasa da çalışmakta ..
Her neyse çok uzattım kusura bakmayın kısaltayım o yıllarda internette (13 yaşlarındaydım ) en küçük yaş ortalama 24 - 25 idi ve 13 yaşımda olduğuma kimseyi inandıramıyordum.
Amcamın kafedeki bilgisayarlar iyiden iyiye kötüleşmeye başlayınca bir şeyler öğrenmem gerektiğini anladım. win95 sürümünden win98 sürümüne geçişi, donanımsal arızaları ve nasıl giderilebilineceklerini, ağ sistemini ( O dönemde nerde şimdiki gibi ethernetler hublar swicth ler

) beni farklı hevesler sarmaya başladı
geocities.yahoo.com dan hazır site araçları ile siteler kurmaya başladım ( keşfediyordum ) tesadüfen yaptığım sayfalardan birinin kaynak kodunu gördüm ve herşey ondan sonra başladı. şimdi profosyonel değilim ama kurgulayabilme kaabiliyetim ile sistemler yazabiliyor , yazmasam bile en iyisini kurguluyorum.
amcamlar, babamlar yıllarca bana bilgisayarın iyi bir kazanç kaynağı olmayacağını, doğru düzgün bir meslek öğrenmem gerektiğini aşılayıp beni zorla endüstri meslek lisesi elektrik bölümüne gönderdiler. hayallerim tamamen yıkılmış gibiydi. lise döneminde diğer yeteneklerimi kullanmaya başladım ve lise sayesinde profosyonel bir kabakkemanistim ( su kabağından yapılan bir tür yaylı enstruman )
kabakkemaneyi çalmaya başlamadan önce dokunulması yasak olduğu halde öğretmenimden gizli gizli kabakkemaneyi elime alıp nağmeler, sesler çıkartıyordum ve çok mutlu oluyordum bir gün kara tiren türküsünü bir şekilde tamamen çıkarttım ve hoca da bunu öğrendi o günden sonra elime yapıştı
şimdi durduk yere neden kendini anlatıyor uzattı da uzattı diyebileceğini düşündüğüm insanlar var.
evet 13-15 yaşlarımdayken bilgisayarla tanışıp geliştirebilecekken benim zorla uzaklaşmama sebep olan çok sevgili ailem o dönemlerde bana destek olsaydılar, hevesim kırılmasaydı bu gün belki de çok daha faydalı işler yapıyor belki de Türkiye yi dünya çapında bir yerlerde önemle andırıyor olabilecektim.
hala bunu yapabilirsin geç değil diyenlerinizi duyar gibiyim.
burada bir bot yazılımının nasıl yapılabileceğine yardımcı olduğum bir konuda -rap ler alıp hakaretlere uğruyorum.
emek harcanmadan öğreniyormuş gösterdiğim insanlar. ne olur yani birşeyler yapan bir gencimize yaşıtımıza veya büyüğümüze
BİZ DE BİR ŞEYLER KATSAK, EN AZINDAN BİLGİNİN SADAKASINI VERSEK !
Söylemek istediğim buydu arkadaş çok güzel bir paylaşımda bulunmuş tebrik ediyor devamını diliyorum.
Belki üslup biraz daha düzgün olabilirdi ( konu içerisinde ) onu da yaşına vermek gerekir.
Başınızı şişirdiğim için özür diliyorum
Saygılarımla