SekoW adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşın dediklerine kesinlikle katılıyorum bende en yogun zamanlarında takip ediyorum ne cpu artıyor nede başka bişi çat diye e-mail geliyor neymiş cpu aşmış ,aşıyorda ben niye görmüyom cpaneldekileri oraya süs diyemi koydunuz sitem bundan 3 ay önce 62 K gördü hiç bir problem yoktu bu aralar 30-35k gidip geliyor 5-6 gün önce bir baktım sitedeki videolar calısmıyor video botunun klasörünün okuma izni almıslar ve niye aldıklarına dair herhangi bir mail'de göndermemişler ben ticket actım tam 1 saat 10 dakika bekledim cevap gelmedi bende live chattan yazdım bakım yapılıyor o yüzden biraz gec cevap verebilirler dedi keşke yapmasaydınız o gün bügün her gün mail atıp yok şöyle yok böyle cpu gectiyi geciyordu az kaldıydı diyip siteyi kapatıyorlar anlamadıgım hiti daha yüksekken niye olmuyorduda şimdi oluyor neden hep bu bir hafta içinde oluyor soruyorum cevapta vermiyorlar hemen olayı başka yere cekiyorlar yemedigim halt kalmadı siteye hala cpu artıyormus en sonunda email atmışlar artık bu site ortak sunucularda barınamaz vps gecmeniz lazım diyor gecelim dedim ver 20 dolara sınırsız trafikli gecelim vps pazarlıgımız yok diyor oldu pekii dedim şimdi hostgatoru terk etmeye hazırlanıyorum 2 tane baby paketim var ikisinide kapattırcam2 gün müsade istedim yani kısaca işin özeti hostgatorun benim gözümdeki degeri 0 oldu illah ettirdiler beni kimseyede bu vakitten sonra hostgatoru tavsiye etmiyorum alırken iki kez düşünün
Aninda gorulmemesinin sebebi o sitelerin anlik olarak 7/24 adminler tarafindan izlenip mudahele edilmesinden. Sunucuda ozel yazilmis scriptler sunucunun belli bir loadu gecmesinden sonra en cok apache ve mysql sorgu yapan sitesini aliyor ve anlik yapilan sorgularin loglari kayit ediliyor. Daha sonra bu loglar adminler tarafindan kontrol edilip sunucuyu zorladigi tespit edilirse e-mail haline donusturulup musterilere gonderiliyor. Bunlar anlik 2-3 dakikada olan seyler. Onun icin 1 yildir site barindiran 1 gun bile sorun olmadi diyor cunku sorun cikaran siteler aninda askiya aliniyor. Scriptlerdeki bozukluklar, kodlama hatalari, database e yazarken bozulan tablelarin hepsi load u cikarir. Isterse hitler yari yariya olsun hic fark etmez. Yapilan her islem loglarla birlikte load degerleri e-mail a gonderilerek yapiliyor sirf bu tur soru isaretleri ortadan kalsin diye ama bazi insanlara ne kadar anlatsan aciklasanda inandiramiyorsun ne yazikki.