heLLoFtHewoLf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1. si, evet bakmakla yükümlü ailen varsa askeriyede dilekçe veriyorsun, o dilekçe ailenin bulunduğu yerde valilikse valilik kaymakamlıksa kaymakamlığa gönderiliyor, yükümlü olduğun kişiler için keşif yapıldıktan sonra gerçekten muhtaçlarsa evet yardım yapılıyor, yanlış hatırlamıyorsam belli miktarda para yardımı, kışın odun kömür, yiyece vs yardımı devlet yapıyor.

2. si şimdi veya şimdiden önce bugüne kadar askerliğini yapmamış hiçbir kimseye Tr de hiç bir şirket firma ,o kişiye garanti iş vermez zaten, önce sorarlar yaşın kaç askerliği yaptınmı diye, onun için askerliğini yapıp geldikten sonra hayat başlar.

Daha bu konu hakkında çok yazardım ama gerek yok,herkesin fikri kendine.
hocam bunları bende biliyorum ama kaç kişi alabiliyor. araştırın+kaç tl veriyolar ikincisi öyle büyük firmalarda çalşmayp küçük çaplı firmlarda çalışan askerliğini yapmamş birçok arkadaşvar r10da ve freelance çalışan.

ekonomik herşeyi düzelitcekse işveren+işcinin zararını karşılıcaksa 48 ayda askerlik yapılır no problem. ama arkadaşburda aynı olmasn diyenleri vatan haini karaktersiz ilan etmiş tepkim onaydı