Mezitli33 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
konuyu nasıl buraya bağladınız hocam anlamışdeğilim. benim babam polsti ve bitliste özel harekatta 5 yıl çalıştı bi giderdi eve 2 hafta sonra saç sakal karışmş bazı yerleri yaralı gelirdi sizden iyi biliriim teroru merak etmeyin. ama ben 12 ay askere gidince devlet 12 aylık maaşımı baktığım insanlara verecek mi? askerden gelince işten kovulmuş olunca bana iş sağlıcakmı? bunları yapcaksa 48 ay da yapayım askerliği hiç sorun değil.

sözlerinize de dikkat edin kimsenin karakterini ölçmek size kalmış bi olay değil.o sınırda nöbet tutan askerin çelik yeleğinide fabrikalardaki okuyan elemanlar yapıyor sosyal iş bölümüdür bu
1. si, evet bakmakla yükümlü ailen varsa askeriyede dilekçe veriyorsun, o dilekçe ailenin bulunduğu yerde valilikse valilik kaymakamlıksa kaymakamlığa gönderiliyor, yükümlü olduğun kişiler için keşif yapıldıktan sonra gerçekten muhtaçlarsa evet yardım yapılıyor, yanlış hatırlamıyorsam belli miktarda para yardımı, kışın odun kömür, yiyece vs yardımı devlet yapıyor.

2. si şimdi veya şimdiden önce bugüne kadar askerliğini yapmamış hiçbir kimseye Tr de hiç bir şirket firma ,o kişiye garanti iş vermez zaten, önce sorarlar yaşın kaç askerliği yaptınmı diye, onun için askerliğini yapıp geldikten sonra hayat başlar.

Bilip bilmeden hiç kimse işkembeden sallamasın.Sadece bildiğiniz emin olduğunuz konular üzerinde tartışın.

Daha bu konu hakkında çok yazardım ama gerek yok,herkesin fikri kendine.