Daha bugün okudum haber yurt dışına gidenlerin %60'ı geri dönmüyor diye, bunların bir çoğu bilim adammı olması muhtemel kişiler, eşitlik olsun olmasına da bugüne kurtar peki ya 30yıl sonrası?

Şuan 20 yaşında olanlar ozamanlar devletin her kurumun söz sahibi olacak, ve bu adamlar yurtdışın da kalırsa oranın kültürü ile yaşarsa bize ne katkısı olacak? Çok örnekleri var şuan yurtdışın da övündüğümüz ama ülkeye %1 katkısı olmayan başarılı insanların. Bence böyle bir karar hükümetin ve askerinin kendi vereceği bir karar olmamalı, mutlak ve mutlak Türkiye'nin geleceğini şuan ki suni gündemler den daha çok etkileyecek olay tartışılma lı uzun uzun. Bir orta yol bulunmalı, şuan ki var olan sistem de ve düşündükleri sistem de eşit değil ve yararı yok.

Hızlı kararların etkileri hep sonra dan çıkar iyi düşünmek lazım böyle bi karar öncesi, 1-2 yıllık taslakla olmaz, bunun etkileri en az 5 yıl düşünülmeli. Olaya sadece askerlik süresi olarak bakma sadece iyiniyetli bir bakışdır. Bunun ilerki süreçte; Ekonomik, Politik, Kültürel ve Stratejik sonuçlarını iyi hesaplamak lazım.

Kendi açımdan şuan master tezime geçiş durumuna göre ya Aralık yada Nisan gibi duruyor ama olaki Nisan 2011 de başlama olasılığı olursa tezimi durdururum askerliğimi yaparım ama %99.9 yine de şuan çalışma izni başvuru hakkım olan İngilitere de 3 yıl kalıp 28gün işini düşünmem.

Benim tek korkum bu kararla belki bir kesim askerinin kararına sevinecek ama bi okadar da kesim bu karardan hiç memnun olmayacak bu tür karar diyorum çok önemlidir, bir çok ülke bu kararlar da referanduma gider.