Şimdi bu yazıyı okudum fakat ne amaçla yazdığını veya neyi anlamam gerektiğini anlıyamadım. Camiye en son 13-14 yaşımda namaz kılmaya gittim ve birdaha cumalar dahi gitmedim. Etrafımda 5 vakit namaz kılan da var cumaya gidenler de. Hayatında camiye gitmemiş arkadaşlarım da var.
Elbette tabut içinde camiye gideceğiz ama namaz kılmak, cumaya gitmek bir insanın kendi vereceği bir karardır ve içten olması gerekir. Yoksa sırf görüntü olsun diye içten samimi olmayan bazılarının cumaya gitmesi gibi başka sebeplerden gitmeyenler de vardır. Yukardaki hikayenin doğruluğuna zaten inanmıyorum. Başka sebepler söylenebilir ama pantalonunun ütüsü bozulacakmış yok aşınacakmış. Namazı güzel göstermek cumaya gitmeyi teşvik etmek güzel birşeydir. Ama bu şekilde yazılarla bu olmaz.
Din konusu hassas bir konudur bana göre. Cumaya gitmeyen birine mesela ben dahil hani teşvik edersin davet edersin yani din kardeşiyiz diye yaklaşırsın. Bu doğru olan birşeydir. Ama burda yazan yazı gibi yok gitmemişte sonra camide tabut içinde olduğunda birde laf söylüyor yazıyı yazan. Bu şekildeki düşünce ve yazı ne namaza ne müslümanlığa fayda sağlar.
Bu konu da siyaset konusu gibi herkesin anlamadığı ama konuşmakta çekinmeyip sağ sola saldırdığı bir konu olduğu için daha fazla uzatmıyorum. Namaz kılanlara, cumaya gidenlere Allah kabul etsin diyorum. Gitmeyenlerin de birgün başlamasını diliyorum. Geri kalan kısma ve düşüncelere de kendi işlerine bakmalarını tavsiye ediyorum.
tamamen yanlış düşünce. bu yazılar insanlar üzerinde etkisi oluyor doğru olsun olmasın güzel bir amaca teşvik ediyor. kimsenin gırtlağına basmadan zorlamadan.
mesela ;
https://www.r10.net/off-topic/717962-imani-satmak.html
şunu okuduktan sonra artık alışverişte daha çok dikkat eder oldum ben