Xlnzr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vakıf üniversitesinde burslu okuyan biri olarak dersler konusunda çok çalışman gerektiğini söyleyebilirim. Arkadaşların dediği gibi tek kişilik yurt odası yerine bence eve çık, çok çok daha rahat edersin. Yanına bir kişi daha bulursan masraflarında aşırı azalır.

Kıbrıs'ta okuyan bir çok tanıdığımdan biliyorum hepsi bir yıl yurtta kaldıktan sonra hemen eve çıktılar. Belki onların kaldığı yurttan kaynaklanıyordur tam bilmiyorum ama yurtlar oldukça kötüymüş. Gece hayatına kendini fazla alıştırma sakın, buraya geldiklerinde anlat anlat bitiremiyolar oldukça eğleniyorlar, ama yaz okulu için tekrar geri dönerken yüzleri pek gülmüyor . Ayrıca bırakmak için ellerinden geleni yapıyormuş hocalar, derslerine çok fazla asılman lazım.

Okula ulaşımım sadece servisle olduğu ve servisin yıllık maliyeti 2,5 milyar olduğu için aileme çok fazla yük olduğumdan okulu bırakmak üzere olan biri olarak yazdığın fiyatları okuduğumda açıkçası dudağım uçukladı . Allah daha çok versin tabiki, başarılar dilerim okulunda.
Amin kardeşim teşekkür ederim. Umarım hepimiz iyi yerlere geliriz inan zaten bu konuyu açınca alacağım tepkilerden korkuyordum, o sebeple de uzun süre açmayıp en son açtım. Hatta senin şu yazdığın mebla yüzünden okulu bırakmayı düşünmen beni kahretti . Arkadaşlar inanın bizde yokluktan gelme bir aileyiz. Zamanında annem ve anneannem başkalarının evine temizliğe giden insanlar ki ben bunu söylemekten asla gocunmuyorum aksine gurur duyuyorum. İnanın bunu içten söylüyorum inşallah tüm r10 halkı kendini istediği yerde görür. Şu 2 senede çok kişi tanıdım çok kişi gördüm (1-2 yeni çürük dışında) hepsi altın gibi insanlar. Umarım sende bir an önce maddi açıdan sıkıntını giderirsin kardeşim.

Barhalli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben senin okuyacağın okulun bölümünün mezunuyum

Ne diyeyim Allah kurtarsın, yanlış anlama çok güzel bir bölümde çok kaliteli hocalardan ders alacaksın. 1 sonrası ne demek istediğimi biraz daha iyi anlayacaksın.

Kıbrıs Türkiye'ye göre gerçekten pahallı bir memleket, 45-50 yaş altı genelde Türkiye Türklerini sevmez, çoğu evde kiralar sterlin üzerinden, ulaşım desen ayrı bir dert büyük şehirde 30 dk.'da halledebileceğin bir işi oranın ulaşım problemleri yüzünden 3 saatte anca halledebiliyorsun. Araba şart anlayacağın. Okulun durağından hafta içi her saat, hafta sonları da 2 saatte bir merkeze servis iniyor. Devlet daireleri erkenden kapanıyor.

Bir de sana tavsiyem 2 kişilik odalarda kal, inan o tek kişilik odalara vereceğin para değmez. Odalarda internet var, mutfak ortak kullanım. İlk sene yurtta kalırsın. 2. sene ise arkadaşlar edinir, Gönyeli civarlarında bir yerde evde kalırsınız.

Gece hayatına, night clublara, discolara filan kendini sakın kaptırma bazı şahıslarda bağımlılık yaratabiliyor.

Bana sorsalar yeniden 2004 senesine gitsen tercih listene Yakın Doğu Üniversite'sini yazar mıydın? Şahsen yazmazdım. Okul güzel, Lefkoşa'nın en güzel yeri okulun kampüsü zaten ama işte Kıbrıs sıcağı, ortamı filan inan çekilecek gibi değil.

Kolay gele, Allah yardımcın olsun
Teşekkürler, Allah hepimizin yardımcısı olsun. Tasiyelerini dikkate alacağım.