BHCoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çok şehit var, asker az ve askerlikte yakın tarihte düzenleme yapılacak. herkes aynı askerlik yapacak.

zaten 10 üniversite okuyan gencin 8 i askerlik için kasıyor ben okudum ama 15 ay yaptım

allah herkese yardım etsin askerlik yapmak lazım ya . anlatılmaz yaşanır
O kasma olayı genelde aöf okuyanlar için geçerli belki yarısı askerlik dayanınca aöflere abanıyor hepsini demiyorum tabi onların arasında da belli yerlerde çalışan ve aöfyi tamamlayınca pozisyon yükseltenler var bizzat böyle tanıdıklarımda var takdir ediyorum onları.Ayrıca okadar harç parası şehir dışında okuyorsa kalma parası ihtiyaç parası millet saf mı ya bukadar.Okadar tırsan zaten kaçar yurtdışına ne uğraşcak üniversite okumakla değil mi kısacası olay o değil sonuçta zengin millet değiliz okadar lüksümüz neyazıkki yok.

Misal ben üniversiteyi kazandığımda aklımda oo askerliği kısa dönem yaparım falan diye 1 gram düşünce yoktu, aklında askerlik olmuyor ki o yaşta bilmiyordum yani mevzuat nedir bu konuda diye.Ben bu okulu nasıl bitiririm oluyor anca yaşın 17-18 üniversiteyi kazanmışsın okadar emek harcayıp. 4 sene sonrasını mı düşünürsün yoksa kimseye muhtaç olmadan hakkımla 4 yılda bitireyimde ailemi üzmeyeyim mi der insan ? Dediğin tipler 100 kişide 3-5 tir genellemek diğer 95 kişiye ayıptır haksızlıktır.

Ayrıca önceki mesajımda da yazmıştım tek tip adaletli diye sevinenleri göreceğim ardından bedelli çıkınca ne diyecekler bedelliye yer açıyorlar çoğu kişi bunu farkedemiyor.

Aslında benim umrumda değil yaptım askerliğimi yapmayanlar düşünsün ama yinede onlarada acıyorum işte yazmadan edemiyor insan.Tek diyeceğim şey tek tip olunca herşeyin adil olacağını sanmayın bedellisiydi cartıydı curtuydu millet yine bir yolunu bulacak olan sizlere olacak bizlerin çocuklarına olacak.İlla zengin mi olmak gerekiyor anlamıyorum ki herşeyin bizim lehimize olması için.

Buarada 9 ayda olmaz çünkü zaten asker sayısı az denirken 15 ayı 9 aya düşürmezler illa çıkacaksa tek tip 12 ay yaparlar.Yıllardır anıldığı gibi herkes 12 ay yapar.9 aya umutlanmasın kimse.