Seo yaparken makale yazmak temel yapılacak işlerden birisi. Bu yüzden makale siteleri büyük önem arzediyor. Yazıda geçen siteleri derleyen arkadaşa teşekkür ediyorum.

Eğer makaleleriniz sadece türkçe ise, listede yer alan ezinearticles.com gibi ingilizce sitelerle vakit kaybetmemenizi öneririm. Zira ingilizce makale sitelerine türkçe makale kabul ettiremezsiniz. Hatta, ingilizce yazıyorsanız, ezinearticles.com sitesine makale gönderirken dikkatli olmanızı öneririm. Onlar için makalenin tamamen özgün olması da yetmiyor. Makalenin uzunluğu, içindeki link miktarı gibi bir çok şekil şartı arıyorlar.

Yukarıda ki listede, http://bedavamakale.com sitesi benim çalışmam. Türkçe olarak faliyet gösteren fazla makale sitesi bulunmadığını farkedince, bu alandaki boşluğu doldurmak için biraz gayret göstermek istedim. Gerçi henüz çok fazla makale yok. Ancak bunu bir nedeni de, gönderilen makalelerin kabulünde elimden geldiği kadar seçici davranıyor olmam.

Eğer gönderilen yazı makale niteliğini taşımıyorsa, makale olamayacak kadar kısa ise veya gönderenin makaleden anladığı içine sadece linklerin doldurulduğu linkler topluluğu ise, bu tür yazıları siteye kabul etmiyorum.

Makale konusunda yazdığım Makale sitesi nedir? Ne işe yarar? başlıklı bir yazım var. Makale konusunda kafasında soru işaretleri olan arkadaşların bu yazıya bir göz atmalarını öneriyorum.

İleriki günlerde, makale yazma teknikleri konusunda bir yazı dizisi planlıyorum. Konu hakkında önerileriniz olursa lütfen paylaşmanızı rica ediyorum.