gokhans19 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki ilkokulu mecburiyetten bırakıp üniversiteyede kız ayarlamaya gidenler nolacak? Herkes aynı değilki be kardeşim. Millet ne hayatlar yaşıyor öyle bir iki kişiye bakılarak milyonların hayatları değerlendirilemez asla.

Ortalık diplomalı hıyar dolu. Bende para yok üniversiteye gidemiyorum. Niye bu eşek beni geçiyor peki. Bunun hesabını kim verecek benim hakkımı kim ödeyecek.
Bu kadar düz mantık olma. Üniversiteye gelene kadar insanlar zaten bir sürü elemeden geçiyor. Maddiyattan okuyamayanlara sözüm yok, ancak bahsettiğim kısım içinde ufak bir kesimi oluşturuyorlar.

yaslam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tatilemi gidiliyor ? askerlik bu karpuz secer gibi sen az yaparsin sen cok yaparsin sen ahmeti tanirsin sen mehmeti tanirsin olayina girdimi kimsenin zevki kalmaz.

Peki askere gitmemek icin sadece disaridan okuyup 4 yillik olanlar ne olacak. Birtane tip okuyan adam ile muhasebe okuyan adamida sen bir tutuyorsun.Tip okuyan adam 8 yik okuyorken sen 4 yil okuyanla ikiside askeri 6 ay yapiyor bu haksizlik degilmiydi tipciya?Bunun gibi 80tane sey var.

Tek tip olsun.Ama bence olmayacak.

böyle kapani kurdular şimdi. Gelecek sene bekleten %10 6 aylık yapmak isteyen fareler hemen askerliğe başvuracak. Yani millet 6 aylık yapayımda aradan çıksın diyecek. Gün gelecen vicdanı red bile çıkacak ama ne zaman Allah bilir. 2 sene 3 sene askerlik yapacaklara gün gelecek diplomayı alan 6 ay yapacak desen adamlar gülerlerdi.

Saçma saçma konuşma. 4 yıllık dışarıdan okuyan insan hiçmi sınava girmiyor. AÇık öğretim yazınca diplomayı elinemi tutuşturuyorlar. Eğer sistemde hata bulmaya kalacaksak binlercesini dökebiliriz ortaya şuan. Ancak zevk için okumayan insanla, 15-16 yıl okullarda çürümüş insan aynı süre o torna tezgahından geçemez.