ArtiEksi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bilgiler için teşekkür ederim. Özel birşey soracağım size. Ne kadar zamanda eğitim alıp bu piyasaya atıldınız ? Ve ne kadar bir miktarla girip şuan günlük yada aylık kazancınız nedir ? özel mesaj atabilirsiniz söylemek istemiyorsanız. Yada hiç söylemesenizde yeterlidir benim için.
Benim Forex'le ilgilenmeye başlamam 3 yılı geçti. Gerçi o zamanlar Türkçe kaynaklar çok kısıtlıydı, öğrenmek biraz daha uzun sürüyordu. Benim yatırım yapmaya ve kazanmaya başlamam yaklaşık bir yıl öncesine dayanıyor. Burada nerede ne kadar yatırımım var, ne kadar kazanıyorum, tek tek söylemem çok etik olmaz.
Size şunu söylemeliyim ki, yatırımınızı çok kısa sürede katlamayı, köşeyi dönmeyi hedeflerseniz kesinlikle kaybedersiniz. Bunu çok açık söylüyorum. Forex'e eğer aylık %10 - %50 kar payı hedefleyerek giriyorsanız psikolojiniz sizi destekler. Fazlasını kazanırsanız da "Allah bereket versin" der cebe koyarsınız. Beklentiniz büyük olursa riskiniz o derece artar.
Lütfen acele etmeyin, demo hesaplarda biraz çalışın. Destek ve direnç bilin, fiyat kanallarını öğrenin, biraz formasyonları öğrenin, MACD, RSI, Bollinger gibi bir kaç indikatörü öğrenin ve Fibonacci'yi çok iyi araştırın. İnanın başlangıçta yeter. Ama mutlaka gerektiği zaman pozisyona girin. Gerekirse günlerce, haftalarca bekleyin, hiç önemli değil. Haftada bir pozisyona girin, 50 pip alın yeter. 50 pip demek %100 demektir. Sonra heyecan yapmayın, yine doğru zamanı bekleyin. Yeter ki analizleriniz doğru olsun.
Buradaki arkadaşlara bir kaç küçük sır; Fibonacci'yi çok iyi bilir ve uygularım. Nadiren pozisyon açarım. Stop ve limitimi belirlerim. Ardından ne yaparım bilir misiniz? Bilgisayarı kapatır, film seyrederim. Eğer "pozisyon ne oldu diye" bilgisayarın başından ayrılmaz, grafiğe gözlerinizi dikerseniz muhtemelen hiç olmadık yerde açık pozisyonunuzu erken kapatır, kar edecek yerde zarar edersiniz. Üstelik doğru karar vermiş olduğunuz halde.