1. Hangi forex sitesi ile yatırıma başlamalıyım. Güvenli olan hangisidir. Siz hangisini kullanıyorsunuz ?
Benim AvaFX, ForexYard ve Lider Forex'te hesaplarım var. Üçünde de şu ana kadar sorun yaşamadım.
2. Forex amacı nedir ? Bir nevi borsa mıdır. Hisse senedi alıp satmak gibi birşeymidir ?
Forex'in amacı ülke paralarının birbirlerine olan değer değişiminden gelir elde etmektir. Mesela EUR para birimi USD'ye karşı değer kazanacak diyorsanız EUR/USD paritesinde alım pozisyonu açarsınız. Öngördüğünüz gibi yükseliş olursa bir süre sonra pozisyonunuzu kapatıp aradaki farktan kazanç sağlarsınız.
3. Ne kadar bir yatırımla başlamalıyım ? Ve kazanma, Kaybetme oranı Yüzde kaçtır.?
Öncelikle, eğitim almazsanız kaybetme şansınız %100'e yakındır. Buna inanın. Çünkü Forex psikolojik bir savaştır. Nerede pozisyona girip nerede çıkmanız gerektiğini çok iyi bilmeniz gerekir. Doğru yatırım miktarına gelince; bir çok firma 100USD gibi depozitolarla hesap açmanıza izin verebilir. Ancak bu kadar küçük yatırımla çok uzağa gidemezsiniz. Kaybetme ihtimaliniz çok yükselir. Tavsiye edilen miktar minimum 1.000USD'dir. Buna imkanınız yoksa en az 300USD ile hesaP açmanız yararınıza olacaktır.
4. Forex e katılanlar yaşadıklarını anlatabilir mi ? Ne kazandılar ne kaybettiler. Ne kadar sürede bunlar meydana geldi?
Ben şu an gelirimi TAMAMEN Forex'ten sağlıyorum. Ailemi geçindiriyor, çok lüks olmasa da standart bir yaşam sağlayabiliyorum. Sanırım bu samimi cevap yeterlidir.
5. Forex'te doğru yatırım nasıl yapılmalıdır. Alsat gibi mi al bekle gibi mi?
Forex'te doğru yatırımın esası acele etmemektedir. En büyük yanlış aceleciliktir. Büyük bir kesim hesap açtıktan sonra pozisyona girmek için yanıp tutuşur. Para hesapta durdukça rahatsız eder. Duygu ve sinirlerinizi bir kenara bırakacaksınız ve matematiksel gerçeklerle rakamların size söylediği noktalarda pozisyon açacaksınız. Eğer rakamlar size net gerçeklikler söylemiyorsa ASLA ve ASLA içgüdülerinize dayanarak pozisyon açmayacaksınız. Çünkü içgüdüleriniz çoğunlukla yanılır.
Forex'in kumar olduğunu, sahtekarlık olduğunu, tuzak olduğunu Forex'e bilinçsizce girmiş ve kaybetmiş herkes söyler. Ya da kendi beceriksizlikleriyle para kaybedip içine yediremeyen, çareyi olumsuz propaganda yapmakta bulan kişilerin internette yazdıklarını örnek gösterip Forex hakkında hiç bir tecrübesi olmadan atıfta bulunurlar. Dünyanın en büyük piyasası hakkında hiç bir şey bilmeden sadece kötü tecrübe sahiplerinden duydukları cümleleri tekrar etmektense eğitim almaya başlamalarını tavsiye ederim.
Forex dünyanın en büyük piyasası ancak aynı zamanda en riskli piyasasıdır. Zira sermayenizin 200 katı miktarda işleme izin verdikleri için kazanç da, kayıp da dramatik miktarda yüksek olmaktadır. Doğru olan ise gerektiği noktada, doğru miktarda yatırım yapmaktır. Haftada bir iki işlem yapın, yeterli. Grafiklerin başında saatlerce dikilip pozisyon kollarsanız hata yapma ihtimaliniz yükselir.
İmzamdaki sitemi inceleyin. Orada aylarca emek vererek oluşturduğum uygulamalı dersler var. Para istemiyoruz, pul istemiyoruz. 40 dersi demo platformda risksiz şekilde uygulayın. Eğer para kazanmayı becerebiliyorsanız gerçek hesap açmayı o zaman düşünürsünüz.