echoll söylediklerinde haklı bir kaç örnek veriyim:

a)Müşteri size gelir derki biz çok büyük firmayız falan fıstık gelir msnden teklif ister hiç bir büyük firma msnden teklif almaz ya arar genelde ofislerine davet ederler bize proje sunun derler.

b)Müşterider ki normalde bende seo işini bilirim ama vaktim yok yoksa kendim de yaparım (adamın tek bildiği sağdan soldan okuduğu sallama yazılardır.)

c)Müşteri gelir ben çok para kaptırdım seoculara güvenim sarsıldı der.Sorarız kiminle çalıştın hangi kelimeye süre ve ücret ne kadara anlaştın diye.
(bu olay 4 gün önce beni cepden arayan bir müşteri anlattı)
adam evden eve nakliyat kelimesi için ilk 5 toplamda 600 liraya anlaşıyor tek seferlik ve siteyi buraya 1 ayda getiririm 2 ayda orda ilk 5 de kalır demiş tabi sonuç hüsran bunu yapanda r10da seo konusunda bilmişlik yapan birisi adam benden fiyat istedi ilk 5 için aylık çalışma gerekir aylık ücret 1500 lira dediğimde adam o fiyata seomu olur adwords reklam veririm daha iyi dedi bende ver hocam senin bileceğin işdir dedim.Adam sözleşme yaparmısınız dedi yaparız sorun değil dedim ama fiyat yine yüksek geldi adamın aklındaki fiyatı sordum aylık en fazla 200 lira verirmiş, bende sen bu şekil 200 - 300 e seocu ararsan daha çok paran öyle hiç olur gider dedim ve biz sizinle çalışamayız dedim kapttım.
Seo konusunda fiyatlar nasıl olmalıdır nasıl çalışılmalıdır?
Ödemelerinizi aylık peşin olarak alın sakın şunu yapmayın adamla atıyorum 100 liraya anlaştın adama söyleyin sürekli hizmet verilmesse çok çok orda 1-2 ay takılır site geri düşer diye.Fiyat konusunda ticari kelimelerle aylık 1000 lira altı sakın çalışmayın kelimedeki rekabete göre fiyatı arttırın.
*Eskiden 13-14 yaşındaki çocuklar vps alıp 5 liraya host satardı sonra piyasadan 1 ay sonra kaçarardı sonra müşterileri yedeklerimizi dahi vermedi derlerdi.Demem o ki çoluk çocuk 10-20 liraya iş yapar sonra müşteri bak şu adam senin 500 lira dediğin işi 100 liraya yaparım diyor der böylelerine tabi gidin o kişi ile çalışın değin gitsin biraz çalışsın parasını kaptırsın sonra size geri dönecektir

SEO EMEK İSTEYEN BİR İŞTİR VE HERKES EMEKİNİN KARŞILIĞINI ALMALIDIR.
yazdıklarım kendi kişisel fikrimdir.